Valeriu Gheorghiţă, reacţie după declaraţiile lui Teodosie privind vaccinarea: Milităm pentru dreptul la libera exprimare

Valeriu Gheorghiţă a comentat ultimele declaraţii ale lui Teodosie privind vaccinare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că fiecare persoană are dreptul să se exprime şi să aleagă dacă doreşte să se vaccineze sau nu.

12 ian. 2021, 19:57
Valeriu Gheorghiţă, reacţie după declaraţiile lui Teodosie privind vaccinarea: Milităm pentru dreptul la libera exprimare
Valeriu Gheorghiţă, reacţie după declaraţiile lui Teodosie privind vaccinarea: Milităm pentru dreptul la libera exprimare

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă cum comentează afirmaţiile făcute recent de ÎPS Teodosie privind vaccinarea.

Valeriu Gheorghiţă: „Milităm pentru dreptul la libera exprimare”

„Milităm pentru dreptul la libera exprimare şi la alegerea fiecărei persoane în parte dacă doreşte sau nu să se vaccineze. După cum ştim, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, este gratuită, aşa încât orice persoană care doreşte la un moment dat să se vaccineze poate să facă acest lucru.

Sunt multe alte persoane din cadrul BOR care încurajează sau care, mă rog, nici nu încurajează, nici nu descurajează. Până la urmă, trebuie să oferim informaţiile necesare fiecărei persoane, astfel încât să decidă în final ceea ce doreşte sa facă”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeşte şi Vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă spune când va începe

Reamintim că ÎPS Teodosie a declarat că s-a informat despre vaccinul anti-COVID, după ce Patriarhia Română a anunţat că va distribui cu ajutorul preoţilor o broşură cu informaţii despre vaccinarea împotriva noului coronavirus. Arhiepiscopul Tomisului a mărturisit că nu se va vaccina pentru că este alergic.

„Patriarhia ne-a dat o recomandare, este normal să ne dea. Dacă e boală, noi ne implicăm în boală, dar tot rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul.

M-am apropiat de toți oamenii, nu am luat niciun virus, puteam să mă îmbolnăvesc de sute de ori.

Cu privire la vaccinare, nu spunem nici da, nici nu. Aici e competența medicilor.

Orice extremism nu e de bun augur, nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați!

Să facă fiecare după sfatul medicului și după conștiința sa. Este o boală reală, există, s-a putut testa acest virus. M-am ocupat zilele astea mai mult de a citi studii medicale, decât altceva, pentru că trebuie să dau un răspuns, dar nu am unul categoric.

Eu nu mă vaccinez că am alergie, deocamdată nu am nevoie. Cine se teme să se vaccineze, eu nu îl opresc. Vaccinul nu este obligatoriu”, a declarat ÎPS Teodosie, potrivit Digi24.