Vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă spune când va începe

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid în România, a anunţat că personalul din învăţământ este inclus în etapa a doua de vaccinare. Aceasta va începe la data de 15 ianuarie.

12 ian. 2021, 16:24
Vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă spune când va începe
Vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă spune când va începe

Vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă a anunţat că profesorii sunt incluşi în etapa a doua de vaccinare., care va începe oficial la data de 15 ianuarie.

Vaccinarea profesorilor. Valeriu Gheorghiţă: Fiecare când dorește să se vaccineze, poate face acest lucru

„Personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare. Fiecare când dorește să se vaccineze, poate face acest lucru, se înscrie. (…) Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de peste 3.8 milioane, dacă adăugăm și pe cei cu boli cronice ajungem la 5 miliaone, dacă vorbim de un procent de acceptare de 50%  ajungem undeva la 2,5 milioane”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi Peste 450.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România. Doar o treime au fost folosite până în prezent

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a precizat că cei care desfășoară activități esențiale se pot programa prin intermediul angajtorilor.

„Pentru persoanele care desfășoară activități esențiale programările le face angajatorul. Agenția europeană a validat pachetul de cele 6 doze. De mâine se reactualizează stocurile. În loc de cinci doze o să avem șase.

Campania a doua de vaccinare începe din data de 15, după ora trei. Vor intra persoanele cu riscuri și persoanele care desfășoară activități esențiale.

În zona de comunicare a campaniei putem să vă spunem că au fost 1 milion de vizitatori unici pe pagina oficială web a campaniei, iar pe Facebook peste 2 milioane de accesări”, a spus Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.