Valeriu Gheorghiţă: „Vaccinarea reduce cu 25% riscul de spitalizare în cazul în care ne infectăm”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat în ce măsură ne protejează vaccinul de infecţia cu virusul SARS COV 2.

01 aug. 2021, 22:48
Valeriu Gheorghiţă: „Vaccinarea reduce cu 25% riscul de spitalizare în cazul în care ne infectăm”

Valeriu Gheorghiţă despre vaccinare. Colonelul Valeriu Gheorghiță a precizat că, deși 30% din populația României este vaccinată împotriva COVID-19, încă ”suntem mult sub media europeană” în ceea ce privește evoluția campaniei de vaccinare.

Suntem mult sub media europeană, din acest motiv trebuie ca în perioada următoare să încercăm să înțelegem că e momentul potrivit să ne vaccinăm. Ne uităm la ce se întâmplă în vestul Europei, în Statele Unite. Este păcat să pierdem beneficiile pe care le-am obținut până la acest moment, să pierdem situația epidemiologică favorabilă și să înregistrăm o creștere importantă a numărului de cazuri. (…)”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Antena 3

Valeriu Gheorghiţă despre vaccinare: „O persoană vaccinată este 90% protejată în faţa infecţiei cu SARS COV 2, inclusiv a mutaţiei Delta”

Acesta a subliniat faptul că, în cazul în care se infectează, o persoană vaccinată cu schemă completă este 90% protejată în faţa formelor severe ale bolii. De asemenea, prin vaccinare, scade cu 25% riscul spitalizării în cazul infectării.

Citeste si Alexandru Rafila, soluţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare: „Ţinta de 10 milioane de vaccinaţi o s-o atingem la anul pe vremea asta. Mi se pare deplasat ca un prim-ministru să spună că nu ştie ce să facă”

„Ne gândim la riscul individual. Vorbim de riscul de a dezvolta o formă gravă de boală, de a ajunge la spital și de a-mi pierde viața din cauza infecției cu Sars-Cov-2. Vaccinarea cu schemă completă, chiar în cazul variantei Delta, are o eficiență de peste 90% pentru prevenirea formelor severe. Vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc. Implicit, vaccinându-mă eu și cei din jurul meu circulația virusului se va reduce semnificativ”, a precizat colonelul Valeriu Gheorghiţă.

Mutaţia Delta vine cu o cantitate de virus de peste 1.000 de ori mai mare decât virusul iniţial

Cantitatea de virus pe care o persoană infectată cu Delta o are este de peste 1.000 de ori mai mare decât virusul initial”, a mai zis acesta.

Medicul a adăugat că din calculele realizate de specialiști, probabil la jumătatea lunii septembrie se va ajunge la 1.500 de noi cazuri de infectări pe zi.

S-ar putea să fie mult mai serioasă creșterea”, a avertizat medicul.

Citeste si OMS, semnal de alarmă despre tulpina Delta: „Virusul evoluează, trebuie să facem ceva. Nu există niciun praf magic”


loading...