Valeriu Stoica nu crede că vor fi organizate ALEGERI ANTICIPATE: Procedura este foarte complicată

Valeriu Stoica, fost lider al PNL, a declarat, miercuri, că este sceptic că vor fi organizate alegeri anticipate întrucât procedura este una extrem de "complicată".

14 ian. 2015, 08:50
Valeriu Stoica nu crede că vor fi organizate ALEGERI ANTICIPATE: Procedura este foarte complicată

Un nou Guvern PNL ar trebui să fie alcătuit pe baza alegerilor, fie anticipate, fie la termen. În măsura în care o moţiune de cenzură va fi admisă, nu este suficient pentru a se face alegeri anticipate. Procedura alegerilor anticipate este foarte complicată, de aceea, cel mai probabil, dacă  se tine seama de aceasta solutie, de a avea un Guvern pe bază de sufragiu, nu pe bază de aranjamente în Parlament, atunci mai degrabă se asteaptă pana în 2016. Nu e exclus însă ca în mod cu totul şi totul surprinzător să fie întrunite prntru prima dată condiţiile pentru alegeri anticipate„, a declarat Valeriu Stoica.

Fostul ministru al Justiţiei a precizat că niciodată nu au fost alegeri anticipate în România pentru că „cerintele sunt extrem de severe”.

 Alina Gorghiu: La sfârşitul primăverii vom avea un guvern liberal la Palatul Victoria

„Mi-e greu sa cred ca aceste cerinte vor fi intrunite pana in 2016. Cel mai probabil se va ajunge la alegerile la termen”, a spus Stoica.

A alcatui un Guvern pe baza unor combinatii in Parlament inseamna sa se reia vechi proceduri, proceduri care presupun că se realcătuieşte un guvern pe baza unor combinaţii parlamentare. Asta nu este în acord cu dorinta exprimată de electorat la alegeri”, a conchis Stoica.