Zgonea: Am fost dat afară din PSD pentru indisciplină democratică. Ne aşteptăm să schimbăm o lege pentru un om

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a răspuns, luni, lui Liviu Dragnea, care l-a acuzat că a acţionat împotriva Partidului Social Democrat şi că şi-a vorbit colegii de rău.

16 mai 2016, 12:01
Zgonea: Am fost dat afară din PSD pentru indisciplină democratică. Ne aşteptăm să schimbăm o lege pentru un om

Eu am fost dat afara (din PSD – n.r.) pentru indisciplina democratica. Acum am observat ca trebuie sa ne asteptam sa schimbam o lege pentru un om. Ce pot sa comentez? Spre deosebire de altii, eu accept si sunt de acord: cu cat suntem mai multi in Romania, cu atat avem mai multe pareri. Eu zic ca pluralitatea opiniilor este importanta pentru democratie si duce la progres. Nu comentez altceva„, a declarat Valeriu Zgonea.

Cei care au venit cu aceste opinii, trebuie sa vina si cu argumente. Fiecare trebuie sa fie constient de ceea ce afirma atunci cand este un om politic si un lider politic important, indiferent de partidul din care face parte. Respect opiniile colegilor, indiferent de partid„, a mai spus şeful Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a precizat, luni, că următorul pas în legătură cu situaţia lui Valeriu Zgonea va fi „revocarea din funcția de președinte al Camerei Deputaților”.

Pasul următor va fi revocarea. Așteptăm să se modifice regulamentul, după care introducem cererea de revocare și, atunci, toate măștile lui să plece. Comisia de regulament va propune plenului modificări la regulament și, după ce se aprobă, urmează pasul doi: revocarea. Este foarte simplu — să se pună în acord Regulamentul Camerei Deputaților cu decizia Curții Constituționale. Nu e nimic complicat. De ce nu au făcut lucrul ăsta, probabil că ăsta era motivul ca să fie acoperit sau protejat„, a susținut Dragnea.

Președintele PSD a declarat, duminică seara, că nu crede că Valeriu Zgonea va mai rămâne mult în funcția de președinte al Camerei Deputaților și a precizat că „nu există cale de întoarcere” în cazul acestuia.

CITEŞTE ŞI: Zgonea îi răspunde lui Dragnea: Suma deplasărilor mele în alte instituţii este mai mică decât a celor care fac afirmaţii