Valeriu Zgonea: 2013 a fost cel mai prolific an pentru Camera Deputaţilor de la aderarea la UE

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, făcând bilanţul activităţii acestei Camere, că 2013 a fost cel mai "prolific" an de la intrarea în UE, apreciind că actuala clasă politică, "deşi este mai mare, este mai matură şi îşi înţelege mai bine rolul decât în ultimii ani", informează Mediafax.

RomaniaTV.net
27 dec. 2013, 15:54
Valeriu Zgonea: 2013 a fost cel mai prolific an pentru Camera Deputaţilor de la aderarea la UE

„A fost un an foarte bun, pentru că am reuşit să schimbăm o percepţie publică privind activitatea Parlamentului şi multe lucruri pe care le-am votat, inclusiv cu voturile colegilor din opoziţie, au fost remarcate şi în plan internaţional. (…) Cred că această clasă politică, deşi este mai mare, este mai matură şi îşi înţelege mai bine rolul decât în ultimii ani”, a spus Zgonea.

„După zece ani, preşedinţi de parlamente la a căror uşă am bătut în ultimii 24 de ani au venit în România şi au recunoscut că acesta este un parlament democratic, un parlament care votează legi, bune sau rele, istoria ne judecă, dar sunt onorat că sunt coleg cu dumneavoastră”, a adăugat el.

El le-a mulţumit colegilor, atât de la putere, cât şi de la opoziţie, pentru eforturile făcute, indiferent de culoare politică şi indiferent de opiniile exprimate. „Probabil că, de când suntem în Uniunea Europeană, este cel mai prolific an pe care l-am avut. Nu vreau să spun cine este la guvernare, cine este în opoziţie, nu contează acest lucru”, a apreciat Valeriu Zgonea.

Zgonea a amintit faptul că este pentru prima dată când Statutul deputaţilor şi senatorilor, de la Revoluţie încoace, „taie o parte din privilegiile, aşa-zisele privilegii prezentate de mass-media, pentru parlamentari” şi „aduce, şi în această zonă, într-un loc penultim sau ultim în Europa cu privire la resursele care sunt alocate unui parlamentar, atât pentru cabinetul său parlamentar, cât şi pentru indemnizaţii”.

Pe de altă parte, el a remarcat că este primul an în care reprezentanţii români la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au votat în unanimitate pentru România.

„Toţi au fost solidari cu România. Toţi cei care au fost împotriva României în ultimii ani, mulţi dintre ei români, au constatat că în Parlament, pentru prima dată, pentru România există solidaritate”, a arătat Valeriu Zgonea.

De asemenea, social-democratul a mulţumit presei pentru „duritatea şi obiectivitatea” avute.

„Pentru că fără presă niciunul dintre noi nu putem să fim aleşi. Trebuie să fim corecţi. Presa ne prezintă, de cele mai multe ori, activitatea pe care o avem şi, dacă vă uitaţi la ce se întâmplă astăzi în lume (…), în mass-media poţi să-ţi creezi o imagine sau poţi să îţi pierzi o imagine pe care ţi-ai construit-o în 40-50 de ani”, a ţinut să precizeze deputatul PSD.

Valeriu Ştefan Zgonea le-a mulţumit deputaţilor care i-au urat „La mulţi ani!” cu ocazia zilei Sfântului Ştefan.

„Este pentru prima dată în viaţa mea când sunt în Parlamentul României pe 27 decembrie şi dezbatem ceva”, a menţionat deputatul.