Valeriu Zgonea: Acuzaţiile lui Attila Korodi afectează imaginea Parlamentului întrucât acesta e deputat

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este de părere că afirmaţiile deputatului Korodi Attila potrivit cărora defecţiunea unei garnituri de transport ar reprezenta 'o mânărie a siguranţei de stat şi nimic altceva' aduc prejudicii de imagine şi afectează credibilitatea Parlamentului României, atât timp cât nu sunt probate, informează Agerpres.

28 oct. 2013, 11:53
Valeriu Zgonea: Acuzaţiile lui Attila Korodi afectează imaginea Parlamentului întrucât acesta e deputat

‘Acuzaţiile hazardate făcute de domnul Korodi Attila, atât timp cât nu sunt probate, aduc prejudicii de imagine şi afectează credibilitatea Parlamentului României, fiind făcute din calitatea de membru al Camerei Deputaţilor. Niciun deputat, indiferent de formaţiunea politică din care face parte, nu poate acuza statul român de boicotare a unor manifestaţii fără a avea dovezi clare. În fond, incidentul pe care îl acuză deputatul Korodi Attila ţine de răspunderea unui operator privat de transport şi nu a statului’, declară Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că manifestaţiile şi mesajele care au la bază anumite solicitări ale unei minorităţi etnice ar trebui să păstreze o notă acceptabilă.

Evenimentul la care s-a referit Attila Korodi a avut loc la marşul secuilor. Locomotiva trenului care ar fi trebuit să transporte o mie de harghiteni la marşul pentru autonomie teritorială, care a avut loc duminică, în judeţul Covasna, s-a defectat în localitatea Izvoru Mureşului.

VEZI SI:

Borbely: Attila Korodi ar putea fi propunerea UDMR pentru comisia specială pe proiectul Roşia Montană