Valeriu Zgonea cere urgentarea dezbaterilor la proiectul privind câinii comunitari

Publicat: Miercuri, 04 Septembrie 2013 15:31 // Actualizat: Miercuri, 04 Septembrie 2013 15:31 // Sursa: RTV.net

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a trimis miercuri liderilor de grupuri parlamentare o scrisoare în care le cere să depună toate eforturile pentru urgentarea dezbaterilor proiectului de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în Comisiile juridice şi pentru administraţie publică.

Aceeaşi solicitare a fost transmisă de Zgonea şi preşedinţilor Comisiilor juridice şi pentru administraţie publică.

"Siguranţa şi integritatea cetăţenilor trebuie să fie pe primul loc pentru fiecare instituţie implicată în protecţia acestor drepturi fundamentale. Sunt de părere că până acum s-a făcut mult prea puţin şi mult prea izolat pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. În ultimele zile am fost cu toţii martorii unor evenimente tragice, care nu ar trebui să aibă loc niciodată într-o ţară ca România, membră a Uniunii Europene. Un copil de numai patru ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost sfâşiat de o haită de maidanezi, în timp ce se juca cu fratele său în parc. O altă femeie se zbate între viaţă şi moarte la spital, după ce a fost muşcată de zeci de ori de câinii fără stăpân. Consider că, în calitate de reprezentanţi ai cetăţenilor în Parlament - forul democratic suprem al statului român, avem datoria să găsim mecanismele legislative concrete şi rapide pentru combaterea acestui fenomen", a transmis Zgonea.

Potrivit acestuia, este oportun ca la discuţiile pe această temă să fie invitate organizaţiile pentru protecţia animalelor, reprezentanţi ai administraţiilor locale, ai autorităţii sanitar-veterinare, ai autorităţii pentru protecţia copilului, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

"Acest demers este esenţial pentru ca forma finală a proiectului să beneficieze de o largă susţinere atât la nivelul societăţii civile, cât şi la nivel instituţional. Vă asigur de tot sprijinul meu pentru realizarea acestui obiectiv şi sunt convins că împreună vom reuşi să găsim soluţia legislativă care să reglementeze clar şi previzibil atribuţiile şi competenţele ce trebuie exercitate pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân", a precizat preşedintele Camerei.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 sep 21:20
...depună toate eforturile pentru urgentarea dezbaterilor proiectului de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. Citește mai departe…

...
04 sep 17:10
...le cere să depună toate eforturile pentru urgentarea dezbaterilor proiectului de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7777
RON
09 Dec
noapte 0 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H