Valeriu Zgonea: Dragnea, cea mai bună soluţie pentru PSD. Se ocupă de partid de 10 ani

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că Liviu Dragnea reprezintă cea mai bună soluţie pentru PSD, în acest moment, şi l-a susţinut.  

22 iul. 2015, 16:46
Valeriu Zgonea: Dragnea, cea mai bună soluţie pentru PSD. Se ocupă de partid de 10 ani

Pentru noi este important că am închis rapid şi eficient o perioadă pe care aţi criticat-o în presă. Cea mai bună soluţie pentru partid era omul cunoscut de la cel mai simplu membru până sus la Guvern”, a spus Valeriu Zgonea.

Citeşte şi: Plumb, după ce a pierdut şefia PSD: Partidul este întărit în jurul celui mai bun premier

Şeful Camerei Deputaţilor a precizat că Liviu Dragnea este omul care se ocupă de PSD de zece ani şi care a construit USL alături de Victor Ponta.

Este omul cu care Ponta a candidat în tandem, am considerat că este nevoie să arătăm o anumită continuitate. E important să avem un om care dă încredere echipei, am transmis şi domnului Oprea că aceasta coaliţie continuă”, a punctat acesta.

Întrebat dacă PSD a ieşit din criza despre care vorbea el însuşi, prin alegerea unei persoane care are o condamnare, Zgonea a spus că CExN a luat o „decizie specială”, adăugând că dosarul în care acesta a fost condamnat, în primă instanţă, nu ar fi unul de corupţie.

Valeriu Zgonea a fost întrebat dacă intenţionează să candideze la Congresul din noiembrie.

„Fac parte din echipa PSD de peste 20 de ani, l-am susţinut pe Liviu Dragnea şi am fost primul care l-a susţinut. Deocamdată fac parte din echipa care susţine şi îşi pune în valoare expertiza pentru a ţine partidul la 40%. Noi am decis să il susţinem pe Liviu Dragnea până la Congres, orice altă speculaţie este a presei”, a punctat acesta.

Citeşte şi: Dragnea, după ce a fost ales la şefia PSD: Partidul nostru e unul unit ce poate trece peste crize mici şi mari

Liviu Dragnea a fost alespreşedinte interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, potrivit unor surse social-democrate obţinând 65 de voturi „pentru” la 18, în timp ce două voturi au fost anulate.