Valeriu Zgonea: Legea graţierii va rămâne la Comisia juridică până când va exista consens politic

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că proiectul de lege privind graţierea va rămâne la Comisia juridică până când va avea consens politic la nivelul tuturor forţelor politice din Parlament şi va fi însuşită de instituţiile care trebuie să îl aplice, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
27 ian. 2014, 10:52
Valeriu Zgonea: Legea graţierii va rămâne la Comisia juridică până când va exista consens politic

Legea graţierii rămâne la comisie până va avea consens politic. Până nu văd un consens la nivelul forţelor politice, până nu văd un agrement din partea instituţiilor care trebuie să o aplice, va rămâne acolo. I-am rugat pe toţi cei interesaţi, Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, CSM, să vină la Parlament să-şi exprime punctul de vedere şi dacă există un consens şi Guvernul României şi Comisia Europeană sunt de acord îl promovăm, dacă nu, el rămâne la comisie”, a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că rămâne la părerea sa, că închisorile sunt suprapopulate şi că este foarte dificil în societatea românească să ceri Guvernului să investească 5 milioane de euro pentru o nouă închisoare, în loc să investească 5 milioane de euro pentru un nou spital sau pentru a repara zeci de şcoli.

„Trebuie să găsim o soluţie, soluţia nu trebuie să o găsească Parlamentul, Parlamentul o găseşte în momentul în care cei care sunt obligaţi să găsească o soluţie se eschivează. Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei, el mi-a spus că va avea un dialog cu colegii din minister să dacă se va considera oportună promovarea proiectului îl va susţine”, a afirmat Zgonea.