Valeriu Zgonea: Nu se pot înfiinţa noi secţii de vot, nu modificăm regulile în timpul jocului

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Social-democratul Valeriu Zgonea  a declarat, marţi, la RFI că autorităţile nu pot înfiinţa noi secţii de vot în străinătate, în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

11 nov. 2014, 08:40
Valeriu Zgonea: Nu se pot înfiinţa noi secţii de vot, nu modificăm regulile în timpul jocului

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Valeriu Zgonea se arată deranjat de criticile Opoziţiei faţă de organizarea votului în străinătate.

„Mă deranjează că membri marcanţi ai societăţii politice româneşti, care se află în competiţie nu spun acelaşi lucru ca şi noi, cei care ne aflăm la guvernare. Aici nu e vorba de a interpreta legea când eşti în Opoziţie. Văd foarte mulţi viteji când sunt în Opoziţie, dar când au fost la guvernare, au făcut totul praf”, spune Zgonea.

Social-democratul mai susţien că regulile nu pot fi schimbate acum, precizează preşedintele Camerei Deputaţilor.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Ponta: Ca preşedinte, nu voi merge la şedinţele de Guvern să dau indicaţii miniştrilor

„Eu cred că trebuie să explicăm electoratului şi cetăţenilor României, indiferent cu cine vor vota, că unde este lege, nu este tocmeală, că noi nu putem să modificăm în timpul jocului regulile jocului, pentru că ceilalţi 12 competitori din primul tur ne vor acuza că favorizăm şi că dacă aveau şi ei aceste favoruri în primul tur, poate mai mulţi electori veneau din străinătate şi votau cu Monica Macovei, cu Elena Udrea, cu Călin Popescu Tăriceanu şi atunci tot rezultatul votului poate fi invalidat (…). Nu se poate modifica legislaţia electorală mai devreme de şase luni-un an faţă de data alegerilor”, explică Valeriu Zgonea.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.   „Noi trebuie să le explicăm românilor că nu se pot face noi secţii de votare, că legislaţia este unitară, recomandările sunt unitare la nivelul UE şi că legislaţia fiecărui stat stabileşte foarte clar cum se fac secţiile de vot în diasporă. Ceea ce trebuie să facem noi este să fluidizăm accesul cetăţenilor români în acest interval 9-21 la secţiile de vot din străinătate”, conchide social-democratul.