Valeriu Zgonea: Criticile din MCV la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un DUŞ RECE

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a scris, miercuri, pe Facebook, că observaţiile formulate la adresa Parlamentului în raportul MCV ar trebui să reprezinte un duş rece. Acesta a adăugat că e nevoie de mai multă voinţă politică pentru a răspunde cererilor Comisiei Europene.

27 ian. 2016, 21:39
Valeriu Zgonea: Criticile din MCV la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un DUŞ RECE

„Observaţiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duş rece pentru obtuzitatea şi pasivitatea cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiţiei, dar şi pentru recredibilizarea acestei instituţii în ochii cetăţenilor”, a scris preşedintele Camerei Deputaţilor miercuri pe Facebook.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: Vina menţinerii MCV aparţine majorităţii parlamentare, ostile justiţiei, construite în jurul PSD

Şeful Camerei Deputaţilor crede că este necesară mai multă voinţă politică pentru a răspunde cererilor Comisiei Europene şi „dorinţei legitime” a cetăţenilor de a vedea un Parlament care să le reprezinte interesele.

În plus, Zgonea speră că în 2016 Parlamentul va da dovadă de mai multă responsabilitate şi că vor fi reluate unele proiecte pe care a încercat să le promoveze, dar a fost descurajat „fie de ironiile, fie de lipsa de reacţie a unor oameni rezistenţi la schimbare”.

„Voi relua demersurile pentru urgentarea dezbaterilor, în comisiile de specialitate, referitoare la Codul de conduită al parlamentarilor şi la punerea în acord a Codurilor penal şi de procedură penală cu deciziile Curţii Constituţionale, astfel încât să fie adoptate cât mai rapid în plenul Camerei Deputaţilor”, a mai scris Zgonea.