Valeriu Zgonea: Preocuparea cea mai mare acum în Parlament este pentru o restauraţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, susţine că în acest moment preocuparea cea mai mare în Parlament este pentru "o restauraţie" şi îşi îndeamnă colegii parlamentari "să treacă legile necesare pentru progresul general" şi să respingă "modificarea unor legi care ar însemna un regres".

10 mai 2016, 05:17
Valeriu Zgonea: Preocuparea cea mai mare acum în Parlament este pentru o restauraţie

„Aceasta îmi pare miza ultimelor zile şi săptămâni şi e incredibil cât de departe sunt capabili unii să meargă de dragul restauraţiei… începe să se vadă disperarea! Din păcate se aplică principiul ‘mergem înainte, că înainte era mai bine’, cel puţin pentru unii privilegiaţi. Societatea avansează şi e important ca şi clasa politică să avanseze în ritmul ei măcar. Asta dacă mai are ambiţia de a fi un reper în societate, un motor al dezvoltării, un model şi un ghid pentru cetăţeni. Mă uit stupefiat cum în timp ce oameni mor în braţele sistemului de sănătate, în timp ce guvernul trebuie să facă investiţii, în Parlament lipseşte o majoritate pentru legi importante: pachetul de legi pentru achiziţii publice, legea vizând retrocedările şi altele”, a scris Zgonea pe Facebook.

El a subliniat că, în prezent, preocuparea cea mai mare în Parlament este pentru „restauraţie”, adăugând că românii merită „soluţii noi”.

Citeşte şi: Liviu Dragnea îl ameninţă pe Valeriu Zgonea: Poate fi acuzat de uzurpare de calităţi oficiale

Preocuparea cea mai mare acum în Parlament e pentru o restauraţie, pornind de la legile vizând codul penal, modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor pentru dezincriminarea conflictului de interese şi mergând până la propunerea de renaştere a unor structuri apuse. Românii merită idei noi, soluţii noi, acţiune, nu lamentări. USL a fost o soluţie bună în 2012, dar ţara merită ceva nou, adaptat timpului, în 2016. Amintesc că atunci când am votat acest guvern ne-am asumat 2 lucruri: 1. O perioadă de ‘reflecţie internă’ a partidelor — adică, în cazul PSD, de modernizare bazată pe 3 principii — decenţă, integritate, responsabilitate şi
2. Sprijin politic profesionist către acest guvern de tranziţie astfel încât — neimplicat în lupta politică — să ducă mai departe un proiect de modernizare a ţării, un proiect de bunăstare pentru populaţie! Nu se vad nici 1 nici 2 şi e păcat”, a adăugat Zgonea.

El a precizat că trebuie recredibilizată instituţia parlamentară şi că românii au nevoie de progres, iar România trebuie să fie o poveste de succes „şi până în noiembrie şi după”.

„Invit toţi colegii din Parlament să facem ce e corect pentru ţară, dincolo de perioada electorală: să trecem legile necesare pentru progresul general (nu cele pentru satisfacţia individuală), să respingem modificarea unor legi care ar însemna un regres, şi să recredibilizăm astfel instituţia parlamentară. România are nevoie mai mult ca oricând de responsabilitate şi echitate: românii vor progres, evoluţie spre un viitor mai bun, nu restauraţie, adică o complacere în reţetele greşite ale trecutului! Colegilor mei le reînnoiesc apelul: putem să îndreptăm împreună coloana vertebrală parlamentară şi să recredibilizăm instituţia Parlamentului, înainte să nu fie prea târziu şi România să pice, în anii următori, cu efecte în 2019/2020, în plasa populismului politic de pe urma falimentului politicii clasice!”, a mai scris Zgonea.