Valeriu Zgonea: Revizuirea Constituţiei rămâne o prioritate pentru PSD şi pentru Parlament

Revizuirea Constituției rămâne o prioritate atât a Parlamentului, dar și a Partidului Social Democrat, a declarat joi la Cluj președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
20 mart. 2014, 14:31
Valeriu Zgonea: Revizuirea Constituţiei rămâne o prioritate pentru PSD şi pentru Parlament

El a precizat că triada ‘descentralizare, revizuirea Constituției și o nouă lege electorală’ este foarte importantă pentru modernizarea societății românești.

‘Grupurile politice parlamentare toate doresc revizuirea Constituției. Nu s-a putut înainte de 2012 din cauza unei majorități fragile, sperăm ca anul acesta acest proiect să fie revizuit și să treacă de cele două Camere. Dacă nu găsim o majoritate confortabilă, îl putem teoretic amâna până în 2015, dar el rămâne în prioritățile noastre. Nu putem să facem o Românie așa cum dorim, care să fie o Românie progresistă, dacă nu generăm o Constituție în care să reglăm anumite interpretări excesive ale unor autorități de stat. Eu cred că România are nevoie de un dialog constant între instituțiile statului ca să putem genera progrese’, a spus Valeriu Zgonea, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat faptul că atât revizuirea Constituției, cât și proiectul descentralizării sunt proiecte pentru care s-a asumat o promisiune. De asemenea, referitor la importanța unei noi legi electorale, Valeriu Zgonea a amintit că ‘toată lumea este supărată de acest Parlament umflat prea mult’.

‘Totdeauna mai vocali sunt cei care au intrat pe ușa din dos în Parlament. Eu susțin cu tărie că acest triunghi: descentralizare, revizuirea Constituției și o nouă lege electorală este important pentru societatea românească și pentru viitor’, a spus președintele Camerei Deputaților.