Valeriu Zgonea: Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, la România TV, că, în opinia sa, Traian Băsescu ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al ţării fără să mai aştepte rezultatul referendumului, după "manifestările antidemocratice" din zilele premergătoare votului.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 20:20
Valeriu Zgonea: Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia

„Din punctul nostru de vedere, Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia. Traian Băsescu a avut astăzi mai multe manifestări antidemocratice decât am văzut la oricine altcineva. Nu există politician în lume care să fie ales prin absenteism. Dar, dacă vreţi, aceasta este metoda aleasă de PDL în ultimii trei ani în Parlament: neparticiparea la vot. Şi astăzi au exercitat acest lucru şi la nivelul naţiunii. A convinge naţiunea, sub o formă sau alta, să nu meargă la vot este cel mai periculos semnal dat democraţiei tinere româneşti. Doar pentru acest motiv Traian Băsescu ar trebui să plece de la Cotroceni, fără să mai aştepte rezultatul referendumului”, a spus Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că validarea şi rezultatele referendumului se va face abia luni, însă a apreciat că oricare ar fi „scorul”, românii au dat un semnal important: „În România oamenii au venit să spună că nu-l mai vor pe Traian Băsescu preşedinte şi au venit mai mulţi decât au votat până acum vreodată din 1990. Acesta este un mare câştig pentru democraţia noastră. Am demonstrat Europei că suntem la fel de democraţi cum sunt toţi cetăţenii europeni”

CITEŞTE ŞI: EXIT-POLL REFERENDUM 2012: 88,2% dintre români au votat pentru demiterea lui Băsescu