Valoarea bonurilor de masă creşte substanţial! La ce sumă vor ajunge aceste tichete

Valoarea tichetelor de masă ar putea creşte substanţial dacă un proiect important va trece de Parlament. Astfel, se cere o majorare substanţială a acestor beneficii pentru angajaţi. 

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 14:51
Valoarea bonurilor de masă creşte substanţial! La ce sumă vor ajunge aceste tichete

Conform unui proiect propus de paraloarea unui tichet ar urmă să ajungă la cel puțin 21.4 lei. Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați PSD, care susțîn că valoarea actuală maximă a unui bon nu poate acoperi masă de prânz a unui angajat.

„Valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) și nu este suficientă pentru a cumpără o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei”, spun inițiatorii.
Deputații PSD subliniază că valoarea tichetelor de masă este mult mai mare în restul Europei. Dacă în România valoarea unui tichet de masă este de 3.21 euro, în Spania este de 11 euro, în Belgia de 8 euro, în Franța 11.04 euro iar în Grecia 6 euro.

„Un număr mare de angajați se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie că urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziționarea unei mese.

„Astfel, această problema rămâne o responsabilitate comună a statului, precum și a angajatorului, pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru. Valoarea tichetului de masă este printre cele mai mici din Europa.

„Dacă în România valoarea este aproximativ 3,21 euro, în Spania este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franța este 11,04 euro, în Grecia este de 6 euro, iar în Portugalia este de 7,63 euro”, susțîn inițiatorii noii propuneri.