Fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu, evaluată la peste 20 de milioane de euro

Fosta resedinta a familiei Ceausescu valoreaza aproximativ 18-22 milioane de euro si ar putea fi inchiriata cu 40.000-50.000 de euro pe luna, conform unor specialistilor in consultanta imobiliara.

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 10:37
Fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu, evaluată la peste 20 de milioane de euro

„Am făcut aceste estimări pentru a da o valoare cât mai apropiată de realitate şi, în plus, am încercat să facem o comparaţie cu proprietăţile existente pe piaţă din acest moment. Cartierul Primăverii este cea mai căutată zona din Bucureşti pe segmentul rezidenţial premium şi de lux, iar noi avem în portofoliu mai multe proprietăţi din această zonă. Din experienţa noastră, proprietăţile care au conotaţii istorice sunt extrem de apreciate de cumpărători”, spune Eduard Uzunov, preşedintele companiei Regatta Real Estate.

Valoarea cladirii din cartierul Primaverii este estimata la o suma de aproximativ 6-8 milioane de euro, iar valoarea terenului la aproximativ 12-14 milioane de euro. Totodata, de-a lungul timpului, mai multe parcele de teren au fost instrainate din terenul initial. 

In anul 2014, Guvernul a decis ca palatul sa fie pregatit pentru vanzare, cu toate ca au fost costuri mari de intretinere, iar cladirea era utilizata doar de cateva ori pe an de catre delegatii oficiale, conform capital.ro.