Valoarea lui Pep Guardiola, pusă la îndoială de un fost jucător al naționalei României, după eșecul din UCL: „Demonstrează acest lucru”

Manchester City a fost eliminată dramatic din UEFA Champions League miercuri seară, de Real Madrid. Englezii păreau că au calificarea în mână, dar Pep Guardiola a ratat încă o ocazie de a cuceri trofeul suprem, la zece ani de când a plecat de la FC Barcelona. 

05 mai 2022, 08:34
Valoarea lui Pep Guardiola, pusă la îndoială de un fost jucător al naționalei României, după eșecul din UCL: „Demonstrează acest lucru”

Valoarea lui Pep Guardiola ca antrenor a fost pusă sub semnul întrebării în repetate rânduri de analiștii sportivi, în special în ultimii ani, când antrenorul spaniol nu a reușit să satisfacă așteptările suporterilor, cucerirea trofeului suprem, UEFA Champions League.

„Tiki-taka”, stilul de joc practicat de FC Barcelona în perioada lui Lionel Messi, Andres Iniesta și Xavi Hernandez a crescut puternic și popularitatea lui Pep Guardiola. Celebrul tehnician nu a reușit să implementeze acest stil tactic la echipele pe la care a mai trecut după aventura „Barcelona”, atenționează Marcel Pușcaș.

Fostul jucător al naționalei, de la Steaua București și de la Rapid București, fost candidat la șefia FRF, susține că în mare parte, jucătorii sunt responsabili de faima lui Pep Guardiola, căpătată la gruparea „blaugrana”.

„Guardiola și tiki-taka

Fără îndoială, Guardiola este cel mai adulat și imitat antrenor.

Are cei mai mulți fani.

Oare ce se-ntâmplă că nu mai reușește să impună un stil de joc pe care se spune că l-ar fi inventat? Oare?

N-a reușit după plecarea de la Barca, în anul 2012, să câștige UCL.

Au trecut 10 ani și este în plină maturitate profesională.

Nici la Bayern, nici la MCI. Au reușit Barca și Bayern după plecarea lui, cu alti antrenori.

La City este de 6 ani.

Are un buget imens, poate transfera orice jucător din lume și totuși reușesc alde Klopp, Flick, Tuchel și Ancelotti. Adică, alții.

Să aparțină ‘tiki taka’ lui Ronaldinho, Messi, Iniesta, Xavi?

Păi dacă Pep e inventatorul stilului de joc mult imitat n-ar trebui să-l poată impune oriunde?

Se pare că stilul de joc îl impune doar calitatea jucătorilor. Guardiola demonstrează acest lucru”, a notat Marcel Pușcaș, pe Facebook.

 

Când se joacă finala UEFA Champions League

 

Finala actualei ediții de UEFA Champions League, Liverpool – Real Madrid, se va disputa pe 28 mai, de la ora României 22:00, la Paris, pe „Stade de France”. Duelul a fost programat inițial în Rusia, la Sankt Petersburg, însă UEFA a decis să mute locul de disputare din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Din punct de vedere al experienței în UEFA Champions League, Real Madrid este echipa cu un plus evident. Clubul „blanco” a câștigat competiția de 13 ori, record în istoria fotbalului, în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 și 2018. De asemenea, Real a mai disputat alte trei finale, în 1962, 1964 și 1981.