Valoarea tichetelor culturale a crescut. Măsura luată de Guvern în plină pandemie de coronavirus

Suma care se acordă lunar sau ocazional sub formă de tichete culturale este de maximum 160 de lei pe lună, respectiv maximum 320 de lei/eveniment. Tichetele culturale sunt acordate pentru intervalul cuprins între 1 aprilie şi 31 iulie 2020.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 06:23
Valoarea tichetelor culturale a crescut. Măsura luată de Guvern în plină pandemie de coronavirus

Prevederea apare într-un ordin semnat de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi de cel al Culturii, Bogdan Gheorghiu, pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru perioada menţionată, transmite Agerpres.

”Pentru intervalul calendaristic cuprins între data de 1 aprilie 2020 şi data de 31 iulie 2020, valoarea sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, sub formă de tichete culturale, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, este de maximum 160 lei/lună, respectiv de maximum 320 lei/eveniment”, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Din document reiese că valoarea nominală stabilită se aplică şi pentru lunile august şi septembrie.

Cine poate primi tichete culturale şi unde pot fi folosite

Legea 165/2018 prevede că tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale.

Bunurile şi serviciile culturale pot fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor; cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format.

În România au fost interzise oficial evenimentele cu peste 50 de persoane în spaţii închise

Odată cu instituirea stării de urgenţă, în România au fost interzise oficial evenimentele cu peste 50 de persoane în spaţii închise, conform unei hotărâri adoptate pe 14 martie de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Printre măsuri se numără restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri.

25 de decese cauzate de coronavirus într-o singură zi în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 176