Valul cinci se apropie de graniţele României. Ungaria a raportat cel mai mare număr de morţi de Covid, din ultimele opt luni

Autorităţile sanitare din Ungaria au informat marţi că 224 de persoane au decedat de COVID-19 într-o zi, cel mai ridicat număr înregistrat din aprilie anul acesta.

07 dec. 2021, 16:58
Valul cinci se apropie de graniţele României. Ungaria a raportat cel mai mare număr de morţi de Covid, din ultimele opt luni

De asemenea, în ultimele 24 de ore numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 în Ungaria a crescut cu 128, cu 32 mai multe decât în ziua precedentă, astfel încât numărul total al pacienţilor a ajuns la 7.568.

În ce priveşte noile contagieri, numărul a rămas stabil la 4.311 cazuri, reprezentând jumătate din media contagierilor înregistrate în ultimele şapte zile, potrivit datelor publicate de platforma Our World in Data.

Campania de vaccinare a stagnat în Ungaria, cu 63% din populaţie vaccinată cu schema completă.

Citeşte şi Ungaria impune vaccin obligatoriu pentru angajaţii instituţiilor de stat. Anunţul lui Viktor Orban

În pofida numărului mare de contagieri şi de decese, guvernul ultranaţionalist ungar nu a introdus restricţii severe şi nici nu a dispus închiderea activităţilor, cum s-a întâmplat în primăvara aceasta.

Purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice şi în interior, precum şi în transportul public, în timp ce companiile pot cere angajaţilor să se vaccineze, deşi până acum sunt puţine cele care au recurs la această măsură.

Citeşte şi Numărul de infectări cu Sars-Cov-2 creşte dramatic în Ungaria, Polonia, Belgia şi regiuni din Spania. Autorităţile iau noi măsuri şi introduc restricţii

Totuşi, la sfârşitul lunii octombrie, Ungaria a dispus prin lege obligativitatea vaccinării Covid-19 a tuturor angajaților din sistemul național de sănătate, în caz contrar încetând imediat contractul de muncă, fără termen de aplicare și fără despăgubiri. Singura excepție privește angajații care au o contraindicație susținută de medicul de specialitate.