Valul doi de coronavirus este o realitate. Anunţ oficial al autorităţilor sud-coreene, care se confruntă cu o nouă serie de infectări

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au anunţat pentru prima dată, luni, că se confruntă cu ''al doilea val'' de infectări cu noul coronavirus, în urma unei perioade de vacanţă în luna mai.

22 iun. 2020, 14:19
Valul doi de coronavirus este o realitate. Anunţ oficial al autorităţilor sud-coreene, care se confruntă cu o nouă serie de infectări

Centrele coreene pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC) au indicat anterior că primul val de infectări din Coreea de Sud nu s-a încheiat. Luni, însă, Jeong Eun-kyeong, director al KCDC, a declarat că a devenit evident că o vacanţă care a inclus un weekend de la începutul lunii mai a marcat începutul unui nou val de infectări, concentrat în mare parte în zona Seul, unde fuseseră înregistrate anterior mai puţin cazuri.

În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie”, a declarat Jeong în cadrul unei conferinţe periodice. ”Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai”, a adăugat ea.

La sfârşitul lunii februarie, Coreea de Sud a raportat un vârf de peste 900 de cazuri într-o singură zi, în cadrul primului focar important din afara Chinei.

Până la sfârşitul lunii aprilie, în urma unei campanii intensive de monitorizare şi testare, numărul cazurilor noi nu a mai depăşit cifra zece.

Citeşte şi Ucraina se reîntoarce la IZOLARE, după ce, mai multe zile la rând, a înregistrat cifre-record de infectări

Cu toate acestea, la scurt timp după ce ţara a anunţat că va relaxa măsurile de distanţare, la începutul lunii mai, numărul cazurilor noi de infectare a crescut, în special în rândul tinerilor care au frecventat cluburile de noapte şi barurile în Seul în perioada mini-vacanţei.

Iniţial am prevăzut că va apărea al doilea val toamna sau iarna”, a spus Jeong. ‘‘Estimarea noastră s-a dovedit a fi greşită. Atât timp cât oamenii au contacte apropiate cu ceilalţi, credem că infectările vor continua”, a adăugat ea.

Coreea de Sud a raportat duminică noaptea 17 cazuri noi de coronavirus, pentru prima dată în aproape o lună când numărul cazurilor noi înregistrate zilnic a scăzut sub 20. A fost o scădere de la 48, respectiv 67, de cazuri raportate în ultimele două zile.

Coreea de Sud a înregistrat în total 12.438 de cazuri de COVID-19, dintre 280 soldate cu decese.

Jeong a recomandat vigilenţă, însă a precizat că dacă oamenii menţin distanţe de doi metri faţă de alte persoane ei îşi pot scoate măştile, în anumite circumstanţe, pe vreme călduroasă.