Ucraina se reîntoarce la IZOLARE, după ce, mai multe zile la rând, a înregistrat cifre-record de infectări

După relaxarea celor mai multe restricţii, situaţia din ucraina pare să fi scăpat de sub control. Ţara riscă să se întoarcă la măsura izolării, în contextul în care, în ultimele zile s-au înregistrat cifre-record de infectări, a anunţat guvernul de la Kiev, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 17:31
Ucraina se reîntoarce la IZOLARE, după ce, mai multe zile la rând, a înregistrat cifre-record de infectări

Doar în ultimele 24 de ore, Ucraina a înregistrat 921 de noi cazuri de coronavirus. Cifrele din cele două zile anterioare au fost şi ele foarte ridicate, stabilind noi recorduri negative. Prin urmare, ”în anumite regiuni vor trebui impuse restricţii mai stricte”, a declarat ministrul ucrainean al sănătăţii, Maksym Stepanov, fără a preciza, însă, care sunt acele zone şi ce măsuri vor impune autorităţile.

Din cele 24 de regiuni ale ţării, 15 au înregistrat creşteri substanţiale de infectări, cele mai afectate fiind Lvov şi Rivne. Aşa cum era de aşteptat, a crescut semnificativ şi numărul pacienţilor.

Citeşte şi Celebra statuie a băieţelului care urinează, din Bruxelles, va avea un corespondent feminin, la Nantes. Cum arată noua Manneken Pis

Executivul ucrainean a explicat că această creştere masivă a numărului de contagieri se datorează nerespectării măsurilor de distanţare socială.

La 40 de milioane de locuitori, Ucraina a înregistrat de la începutul pandemiei şi până în prezent 34.984 de cazuri de coronavirus şi 985 de decese.

În luna mai Guvernul de la Kiev a decis să extindă până pe 22 iunie ”carantina adaptivă”, procedură prin care se pot institui restricţii antiepidemice, aceasta fiind prelungită din nou până pe 31 iulie.