Insolvenţele în imobiliare continuă: Brâncuşi Residence, cea mai nouă victimă

Cea mai recentă cerere de intrare în insolvenţă aparţine companiei care a construit o parte din proiectul Brâncuşi Residence, care trebuia să ofere la finalizare 600 de noi locuinţe.

02 mart. 2012, 09:18

La data de 21 februarie, firma Conimpex Company a depus o cerere de intrare în insolvenţă, acceptată de instanţă la data de 24 februarie, iar compania care a fost numită administrator judiciar este KPMG Restructuring SPRL. RTV.NET a încercat să obţină mai multe informaţii de la reprezentanţii companiei, însă aceştia nu au dorit să comenteze.

Lucrările de construcţie la proiectul Brâncuşi Residence, amplasat în apropierea cartierului ANL Brâncuşi din vestul Capitalei au început în 2008 şi prevedea construcţia a 600 de locuinţe în trei etape în şase blocuri cu zece etaje. Prima fază a proiectului, cu 200 de locuinţe a fost finalizată, iar în cazul celei de-a doua faze lucrările au fost începute, dar nu au fost finalizate. Partenerul finanţator al proiectului este Credit Europe Bank.

Conimpex Company a fost înfiinţată în 1991, iar în 2010 a avut o cifră de afaceri netă de 15,37 milioane euro, un profit net de 193.000 de euro şi datorii totale de 28,9 milioane de euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Numărul angajaţilor declarat a fost de 513.

Anul 2012 a început cu insolvenţe ale companiilor dezvoltatoare de ansambluri rezidenţiale noi: Alia Inmobiliaria, care a construit proiectul de lux Alia Apartments, BRC Business Group care a construit proiectul Citadella Titan, Darwin Residence II care a dezvoltat proiectul Darwin, iar Alpha Bank a cerut insolvenţa Ibiza Sol, care a construit proiectul de lux cu acelaşi nume, pentru a-şi recupera banii.