Vama a lansat un nou single pe Facebook VIDEO

Trupa Vama a lansat, pe pagina oficială de Facebook, cel mai recent single al său, "Să dansăm", care este inclus pe albumul "2012", apărut în această primăvară, informează un comunicat.

RomaniaTV.net
06 oct. 2012, 12:09
Vama a lansat un nou single pe Facebook VIDEO

Muzica noii piese a fost compusă de Vama – Tudor Chirilă, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Cioargă şi Dan Opriş -, iar versurile îi aparţin solistului Tudor Chirilă.

„Apăsat de toate problemele din lume, mergi într-o zi pe stradă şi, dintr-o dată, o dorinţă nebună îşi face loc prin trupul tău, izvorâtă de undeva din adâncul sufletului. În mijlocul unui oraş nepăsător te opreşti şi începi să dansezi. Dansezi ca un nebun, ca să uiţi pentru câteva momente de tot şi de tine. Trupul tău vorbeşte o altă limbă. Preia controlul asupra minţii care, pentru prima dată după mult timp, se odihneşte fără gânduri, fără presiune. Traficul, oamenii, vibraţia deranjantă a oraşului, toate au dispărut. Nu credeţi că e un scenariu posibil? Nu credeţi că dansul este o formă de eliberare şi de uitare? La toate astea m-am gândit când am făcut versurile piesei «Să dansăm». Am vrut să facem o piesă care să celebreze viaţa. Şi dansul este viaţă. Pentru că de multe ori uităm să trăim. Şi atunci ar trebui să dansăm. Ca să ne amintim. De fiecare dată când întâlnim pe stradă un nebun care dansează sau cântă ar trebui să nu-l privim cu milă. E posibil să trăiască mai intens decât noi. Doamnelor şi domnilor, haideţi să dansăm”, spune Tudor Chirilă.

Cântecul va avea parte de un videoclip creat în proporţie de 90% de către fanii trupei. Aceştia se vor filma în timp ce dansează şi vor uploada clipul pe pagina Vama de pe site-ul de socializare, într-o aplicaţie specială. Imaginile vor fi montate în noul videoclip al trupei. După data de 9 octombrie, toate filmuleţele înregistrate vor fi disponibile în aplicaţie şi vor putea fi votate de către public.

Noul material discografic al trupei Vama, al doilea de la lansarea trupei în 2006, după destrămarea formaţiei Vama Veche, se numeşte „2012” şi conţine 14 cântece despre iubire, libertate, speranţă, vise şi schimbare.

„Pentru noi acest album înseamnă foarte mult. Mai mult dacât un material muzical, este o opţiune. Aceea de a face muzica în care credem. Nu e uşor în vremurile noastre, dar este extrem de important să fii mulţumit şi împăcat cu ceea ce creezi. Aşa că putem spune cu mâna pe inimă că asta este muzica pe care ştim şi vrem s-o facem. Fără compromisuri. Şi cu multă speranţă”, a declarat Tudor Chirilă.