Vama Română, organizaţie „de familie” – Cetăţeanul.net

Direcţia Generală a Vămilor este sediul unor adevărate relaţii de familie, potrivit dezvăluirilor Cetăţeanul.net.

RomaniaTV.net
18 sept. 2017, 08:56

Adrian Bogdan, fost in trecut unul din locotenentii lui Dinu Vama, uns de acesta pe functia de Director al Directiei Regionale Vamale Bucuresti dupa ce fusese dat afara din sistemul vamal ( contrazicand normele DGV care spun clar ca timp de 2 ani de zile functionarul sanctionat nu poate fi promovat ), este unul cei care conduc cu adevărat Vama.

Potirivit Cetăţeanul.net, noul vicepresedinte al Vamilor Nicolae Pietrareanu l-a numit pe Adrian Bogdan consilier cu preluarea atributiilor de sef de cabinet al Vicepresedintelui ANAF (asta dupa ce il propusese Sef Cabinet Vicepresedinte ANAF dar nu a reusit numirea datorita lipsei certificatului ORNISS si a neconformitatii Directiei de Integritate in ceea ce il priveste pe Adrian Bogdan ). Totusi in ciuda problemelor de integritate dovedite, Pietrareanu nu si-a mai pus Sef de Cabinet si l-a numit consilier cu atributii de Sef de Cabinet pe Adrian Bogdan.

Si ca sa nu piarda timpul, se incepe Marea Reorganizare a Vamii… Se formeaza un grup de lucru pentru elaborarea proiectului de reorganizare condus tocmai Adrian Bogdan (seful de facto din spatele lui Pietrareanu…) conform unei decizii intene (foto).

De asemenea, Adrian Bogdan nu se sfieste sa-si parcheze Porchele Cayenne chiar in fata intrarii in institutie.

Mai mult, el si-a doteat sotia, care este proaspat vames la Vama Ilfov, cu o masina se serviciu din cadrul Directiei Generale a Vamilor, cu care sa mearga la serviciu.

De mentionat e ca masina de serviciu are utilizare obligatorie doar de catre Directia la care a fost atribuita si doar in misiuni ale Directiei Generale a Vamilor semnate prin Ordin de Serviciu de conducatorul Directiei in cauza.
Sotia lui Adrian Bogdan este proaspat introdusa in vama (anul trecut) printr-un ajutor reciproc intre Adrian Bogdan si Paul Petrof, actualul Director al Directiei Regionale Vamale.

Paul Petrof a angajat-o pe sotia lui Bogdan Adrian (fosta functionara la banca) in decembrie 2016 ajutand-o in mod direct din calitatea de sef al comisiei de examinare, asta dupa ce picase cu putin timp inainte examenul de angajare la vama posta. Asta s-a intamplat, spun sursele noastre, dupa ce Adrian Bogdan a fost de acord cu angajarea sotiei lui Paul Petrof de la OPC (via DGRFP) la vama Baneasa unde Adrian Bogdan era sef.

Citiţi materialul complet pe Cetăţeanul.net.