Vameşii italieni au descoperit în bagajele turiştilor peste 22 de kilograme de nisip furat de pe plajele din Sardinia. S-au aplicat amenzi de până la 3.000 de euro

Oficialii vamali italieni au descoperit în bagajele turiştilor, în a doua jumătate a lunii iulie, 22 de kilograme de nisip, pietre şi scoici, furate de pe plaje din Sardinia, au declarat marţi surse citate de agenţia ANSA.

09 aug. 2022, 20:48
Vameşii italieni au descoperit în bagajele turiştilor peste 22 de kilograme de nisip furat de pe plajele din Sardinia. S-au aplicat amenzi de până la 3.000 de euro

Vameşii şi paznicii de pe aeroportul din Alghero au recuperat zece kilograme de nisip, şapte kilograme de pietricele şi cinci kilograme de scoici colectate de pe plajele emblematice din nordul insulei Sardinia între 15 şi 30 iulie..

Printre turişti, care au părăsit Aeroportul Alghero – Riviera del Corallo, s-au numărat români, polonezi, suedezi, spanioli, sârbi şi italieni, au precizat oficialii.

Au fost aplicate amenzi cuprinse între 500 şi 3.000 de euro, iar nisipul şi alte materiale colectate ilegal de pe litoral au fost confiscate, notează ANSA, citată de Agerpres.

Italia a interzis încă din 2017 să fie luat nisip, scoci sau pietricele de pe plajele din Sardinia. Cu toate acestea, în fiecare vară se fură tone de nisip de pe această insulă mediteraneană, care este apo vândut și pe internet.

Italia este înconjurată de aproximativ 400 de insule, inclusiv insule din Marea Mediterană și mările marginale: Marea Adriatică, Marea Ionică, Marea Libiei, Marea Ligurică, Marea Sardiniei, Marea Tireniană și insule interioare în lacuri și râuri. Cea mai mare insulă este Sicilia cu o suprafață de 25.711 km2. Insulele periferice ale Italiei alcătuiesc o regiune oficială a Italiei Insulare cu o suprafață de 49.801 km2.

Citeşte şi: Dezastru în Italia. 50 de vaci au murit în doar câteva minute, sub privirile proprietarului: „Au căzut ca muştele”

Cu propriile tradiții culturale, chiar și o bucătărie unică, Sardinia pare chiar mai distinctă de continent decât Sicilia. Este cunoscută pentru fabuloasele plaje albe și apele de smarald ale Costa Smeralda, una dintre cele mai importante destinații de vară din Europa. O mare parte a insulei este mărginită de nisipuri aurii, iar plajele coastelor sale de sud și de vest sunt la fel de spectaculoase. De asemenea, surprinzătoare – spre bucuria celor interesați de misterele istoriei – sunt sutele de situri preistorice, în special turnurile rotunde de piatră cunoscute sub numele de nuraghi care se împrăștie în peisajul insulei.

Se știu puține despre originile lor, dar multe sunt atât de bine construite încât puteți explora pasaje și puteți urca pe scări în spirală care au fost construite în epoca bronzului și a fierului.

Citeşte şi: Circulaţia trenurilor de mare viteză, oprită pe ruta Madrid – Barcelona. Un român a furat 600 de metri de cablu