Vameşilor de pe aeroportul newyorkez JFK li s-a făcut rău după ce au deschis un colet

Doi vameşi de pe aeroportul newyorkez John F. Kennedy s-au simţit rău duminică dimineaţa după ce au deschis un colet care ar fi putut conţine un gaz toxic, au anunţat surse din cadrul poliţiei federale (FBI), relatează AFP. Ulterior, s-a aflat că era vorba despre produse de înfrumuseţare.

RomaniaTV.net
12 aug. 2013, 06:10
Vameşilor de pe aeroportul newyorkez JFK li s-a făcut rău după ce au deschis un colet

Poliţia federală a trimis de urgenţă o echipă să îi examineze atât pe cei doi vameşi, cât şi pachetul, care ar fi putut să conţină „substanţe toxice”.

New York Post scria pe site că acest colet a fost testat pozitiv pentru VX (o versiune puternică de gaz sarin), un gaz neurotoxic, dar poliţia a declarat pentru AFP că sunt necesare pentru mai multe zile pentru aflarea rezultatelor testelor, informează Mediafax.

Postul de televiziune WNBC, care cita un funcţionar din cadrul poliţiei, a precizat că acest colet ar putea proveni din China.

Ulterior, când pachetul a fost mai bine controlat, s-a descoperit că acesta conţinea produse cosmetice pentru înfrumuseţare, care nu erau deloc toxice, cu excepţia dizolvantului pentru unghii. Acetona conţinută în acesta a fost cea care le-a provocat starea de rău vameşilor aeroportului newyorkez care desfăcuseră coletul.

Citeşte şi: Descoperire INCREDIBILĂ pe un aeroport. Ce au putut să ascundă doi pasageri în bagaje

Incidentul, care a avut loc în contextul unor temeri cu privire la atacuri teroriste asupra unor ţinte americane, s-a produs în localul de primirea corespondenţei din străinătate pentru Coasta de Est. Incidentul nu a perturbat activitatea aeroportului.