Van Rompuy este „profund preocupat” de evenimentele din România

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, este "profund preocupat" de recentele evenimente din România, din punctul de vedere al independenţei justiţiei şi situaţiei statului de drept, conform unui comunicat difuzat de Biroul său. Comunicatul, citat de Reuters, a fost difuzat după întrevederea pe care preşedintele Consiliului European a avut-o cu premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
12 iul. 2012, 15:09
Van Rompuy este „profund preocupat” de evenimentele din România

Preşedintele Consiliului European aşteaptă ca Guvernul României să abordeze preocupările Uniunii Europene.

„Preşedintele Van Rompuy … a exprimat profunda preocupare în legătură cu actualele evoluţii politice din România”, precizează Biroul preşedintelui UE, adăugând că Victor Ponta a fost încurajat „să abordeze subiectele identificate de Comisia Europeană ca fiind problematice”.

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, scria pe contul său de Twitter, pe 6 iulie, că este „foarte îngrijorat” de evoluţiile din România privind statul de drept şi independenţa sistemului judiciar, precizând că îi va contacta pe Victor Ponta şi Traian Băsescu pentru a discuta despre această situaţie.

Foarte îngrijorat de prezenta evoluţie din România în ceea ce priveşte statul de drept şi independenţa sistemului judiciar. Îi voi contacta pe V. Ponta & T. Băsescu pentru a discuta situaţia„, scria preşedintele Consiliului European pe Twitter.