Vânătoare cu vedete şi proteste la Balc. Ţiriac, acuzat că „omoară animalele dintr-o fermă” VIDEO

Iubitorii de animale protestează sâmbătă la Balc, acolo unde a început vânătoarea organizată de Ion Ţiriac. Deranjaţi de protestatari, organizatorii au chemat poliţia. Printre invitaţi se numără, ca de obicei, oameni importanţi de afaceri, printre care şi moştenitorul imperiului Porche şi politicieni.

RomaniaTV.net
21 ian. 2012, 06:53
Vânătoare cu vedete şi proteste la Balc. Ţiriac, acuzat că „omoară animalele dintr-o fermă” VIDEO

Cei mai mulţi dintre invitaţi au ajuns de vineri după amiază la Oradea, cu avioane particulare. Doar moştenitorul imperiului Porche a preferat să aterizeze la Debrecen, în Ungaria.

Invitaţii au plecat cu maşini de teren către domeniul de vânătoare de la Balc al lui Ion Ţiriac. Ei au petrecut seara trecută cu un taraf de muzică populară. Gonacii au ajuns pe terenul de vânătoare de la primele ore.

Oaspeţii lui Ţiriac au fost întâmpinaţi de membrii fundaţiei pentru protecţia Animalelor Vier Pfoten, care au organizat un protest.

Mesajul nostru este Stop killing, play tennis, adică Nu mai ucideţi, jucaţi tenis. Vrem să-l invităm pe domnul Ţiriac să vină alături de noi, să îşi amintească că este mult mai inofensiv  să joci tenis decât să omori animale (…) Reacţia dinăuntru a fost destul de paşnică, a venit cineva şi a vorbit cu noi, dar nu am vorbit cu domnul Ţiriac. Vom merge la Ministerul Mediului şi vom cere interzicerea vânătorii în captivitate”, a declarat Veronic Tulpan, de la Fundaţia Vier Pfoten.

Deranjaţi de protestatari, organizatorii partidei de vânătoare au chemat poliţia.

„E drum comunal şi vă rugăm să-l eliberaţi”, le-a spus un poliţist membrilor Vier Pfoten, care au replicat că nu împiedică accesul.

Invitaţii de seamă ai lui Ion Ţiriac vor participa sâmbătă seară la o petrecere privată, unde vor cânta Andreea Bănică şi Corina Bud.

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor condamnă vânătoare de la Balc, despre care spune că este de fapt o simplă acţiune de omorâre prin împuşcare a animalelor dintr-o fermă.

Fondul de vânătoare de la Balc a aparţinut până în 1989 protocolului de stat, fiind unul dintre domeniile de vânătoare preferate de Nicolae Ceauşescu. Ulterior el a revenit unei firme controlate de Ion Ţiriac.

În 2008, vânătoarea de mistreţi a avut loc departe de ochii presei. Ziariştii au avut acces doar la sosirea invitaţilor. Printre invitaţi s-a aflat şi moştenitorul imperiului Porsche.

În anul următor, vânătoarea a început cu peripeţii. Un avion care aducea de la Bucureşti zece oaspeţi a ieşit de pe pistă pe aeroportul din Oradea. Niciunul dintre pasageri nu a fost însă rănit. La bord se afla şi Ion Ion Ţiriac, fiul lui Ion Ţiriac.

În 2009, pe lângă mistreţi, s-au vânat şi câteva căprioare.

În anul 2010 s-au vânat peste 150 de mistreţi, cam la fel câţi au fost şi în anul anterior. Gonacii şi locanicii veniţi să care animalele vânate au sosit încă de la primele ore ale dimineţii.

Anul trecut, vânătoarea a avut loc într-o singură zi, iar bilanţul a fost de 160 de mistreţi împuşcaţi. Câinii şi gonacii au fost gata de vânătoare înainte de răsăritul soarelui.

Invitaţii de seamă ai lui Ion Ţiriac vor participa sâmbătă seara la o petrecere privată, unde vor cânta Andreea Bănică şi Corina Bud.