Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Circa 100 de mistreţi au fost împuşcaţi de milionarii Europei

Milionarii Europei au încheiat vânătoarea de la Balc. În jur de 100 de mistreţi au fost vânaţi anul acesta, mai puţin faţă de anul trecut. Invitaţii au plecat însă mulţumiţi de la evenimentul organizat de Ion Ţiriac. S-a făcut remarcată extravaganţa moştenitorului imperiului Porsche, care a vânat anul acesta cu o puşcă gravată în aur.

RomaniaTV.net
12 ian. 2014, 16:29
Vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Circa 100 de mistreţi au fost împuşcaţi de milionarii Europei

Invitaţii lui Ion Ţiriac au fost încântaţi de pradă. Milionarii Europei au vânat în cele două zile 100 de animale special crescute pentru eveniment. Seara s-au relaxat la tradiţionala petrecere care s-a ţinut la conacul de la Balc.

„Eu am tras într-un mistreţ bătrân care şchiopăta. Totul a fost de vis. Şi mâncarea şi organizarea şi oamenii. Petrecerea a fost bună, masa senzaţională, fără muzică, din fericire, şi am putut vorbi cu toţi băieţii ăştia care sunt grei-grei”, a spus prinţul Dimitrie Sturdza.

Celebrul Wolfgang Porsche a venit la Balc cu o puşcă lucrată manual şi gravată cu aur, în valoare de 15.000 de euro. „Oamenii sunt drăguţi, ţara e minunată (…) Am împuşcat trei purcei. Am acasă un trofeu, un urs împuşcat în România”, a declarat Porsche pentru ProTV.

Invitaţii lui Ţiriac au fost ajutaţi şi de localnicii din Balc. Au fost însă şi momente tensionate. Vânătoarea a fost însoţită de protestele pentru drepturile animalelor. Unul dintre activişti a vărsat o cutie de vopsea roşie la intrarea pe domeniul de vânătoare al lui Ion Ţiriac. „Vopseaua reprezintă ângele animalelor măcelărite. Probabil sunt ca şi anul trecut pui de mistreţ, cerbi. Dumneavostră vi se spune că sunt doar mistreţi”, a spus acesta.

Anul trecut, pe domeniul de la Balc au fost împuşcaţi în jur de 200 de mistreţi. Vânătoarea se organizează de 10 ani pe moşia omului de afaceri. Anul acesta, de la eveniment a lipsit însă primarul din Monte Carlo.