Vânătoarea de oameni este reală şi în zilele noastre. Se oferă 75.000 de dolari pentru un corp

Persoanele cu albinism sunt victime unor vânători reale în Tanzania. Unele credințe locale susțin că anumite părți ale corpului acestora pot vindeca sau chiar pot să atragă bogăție.

17 iul. 2019, 18:59

În ciuda măsurilor stricte luate de guvernul Tanzaniei în ultimii ani, adulții și copiii cu albinism sunt încă uciși și mușcați pe teritoriul întregii țări, ei fiind considerați fantome de către majoritatea populaţiei. Mai mult, vracii transformă părți ale corpului acestora în unguente sau amulete menite să aducă fericirea și succesul material.

În prezent, aproape 1.000 de copii albinoși se află în adăposturi temporare instituite de autorități, pentru a le asigura acestora o cât mai bună protecție. Cu toate acestea, crimele rituale comise de cei care le atribuie puteri magice nu se opresc.

Potrivit unui raport al unui expert ONU din 2014, atacurile împotriva albinoşilor devin din ce în ce mai frecvente în perioada premergătoare alegerilor, când candidații folosesc vrăjitoria pentru a câștiga voturile. Ei sunt convinși că este suficient să faci rost de un membru al unui albinos pentru a câștiga votul. Criminalii răpesc acești copii şi îi taie înainte de a le revinde capul, membrele și organele genitale, pentru sute de dolari fiecare, în timp ce un întreg corp de albinos poate ajunge până la 75.000 de dolari.

Atacurile repetate asupra albinoşilor au determinat autoritățile să interzică în mod oficial vrăjitoria în Tanzania, în ianuarie 2015. În același timp, o operațiune numită „Gata cu moartea albinoşilor” a fost lansată în provinciile din nord, cele mai afectate. Cu toate acestea, observatorii consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a stopa credințele oculte și practicile criminale conexe.


loading...