„Vânătoarea” de turişti. Un bărbat a fost amendat cu 450 de euro, pentru că a mâncat pe marginea unei fântâni, la Roma

Un turist din SUA a fost amendat cu 450 de euro în timp ce vizita Roma pentru că a mâncat și a băut în timp ce stătea pe marginea unei fântâni.

08 sept. 2022, 11:52
„Vânătoarea” de turişti. Un bărbat a fost amendat cu 450 de euro, pentru că a mâncat pe marginea unei fântâni, la Roma

Bărbatul în vârstă de 55 de ani s-a așezat pe marginea fântânii în jurul orei 1 dimineața, sâmbătă, și a început să mănânce, activitate din care a fost oprit de poliție și amendat din cauza legilor privind protecția monumentelor, care sunt menite să întrețină un aspect decent al orașului.

Fântâna a fost construită între 1588 și 1589 de către arhitectul și sculptorul Giacomo della Porta și a fost restaurată în 1997. Este protejată de reguli introduse pentru prima dată în anii 1970 pentru a prezerva fântânile istorice, statuile și alte monumente. Legile actualizate, cu accent pe menținerea „amenajării ecologice” a orașului, sunt în vigoare din 2019, scrie CNN.

Protecție împotriva turismului excesiv?

Regulile, pe lângă interdicția de a mânca, includ și interzicerea consumului de băuturi alcoolice pe stradă, organizarea de tururi la baruri cu băuturi alcoolice și scăldat în fântânile orașului.

Citeşte şi Volodimir Zelenski, despre restricțiile pentru turiștii ruși: ”Europa este un tărâm al valorilor, nu Disneyland pentru susţinătorii terorii”

Poliția locală a declarat că a efectuat peste 300 de percheziții weekendul trecut. Polițiștii pot da amenzi și chiar pot interzice persoanelor să intre într-o anumită zonă pentru o perioadă de 48 de ore, iar cei recidivişti pot fi interziși până la 60 de zile.

Când au fost introduse aceste reguli, consiliul orășenesc din Roma a spus că „se ocupă de multe aspecte ale vieții orașului, cu o atenție deosebită pe protejarea patrimoniului artistic și cultural al capitalei”.

Citeşte şi Lacul din România care are 30 de centimetri adâncime. Era mai mare decât Balaton: „Ne-am distrus singuri un centru de interes turistic”

Regulile sunt, de asemenea, în slujba luptei împotriva turismului excesiv, întrucât Roma are o problemă din cauza prea multor vizitatori. Înainte de pandemia de coronavirus, aproximativ 10 milioane de turiști soseau la Roma în fiecare an.