Vânător aflat la braconaj, împuşcat în picior de către un coleg

Un vănâtor aflat la braconaj într-o pădure de la marginea municipiului Arad a fost împuşcat în picior, în noaptea de miercuri spre joi, de către un coleg, care susţine că s-a împiedicat şi că arma i s-a descărcat accidental, cei doi fiind cercetaţi penal.

RomaniaTV.net
28 feb. 2013, 09:12
Vânător aflat la braconaj, împuşcat în picior de către un coleg

Potrivit poliţiştilor arădeni, doi vânători autorizaţi, de 30 şi 32 de ani, deţinători legali de arme, au fost la braconaj, iar în timpul partidei de vânătoare unul a fost împuşcat în picior de către coleg.

Partida ilegală de vânătoare s-a desfăşurat în Pădurea Ceala, de la marginea municipiului Arad.

Cei doi erau la braconaj, întrucât sezonul de vânătoare este închis. Cel care şi-a împuşcat colegul în picior susţine că s-a împiedicat, moment în care arma cu glonţ s-a descărcat„, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Ovidiu Liber.

Conform sursei citate, victima a fost împuşcată în piciorul stâng, în zona coapsei.

Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, medicii afirmând că este în afara oricărui pericol.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic. În plus, cel care ar fi tras este cercetat şi pentru vătămare corporală din culpă.

Nici poliţiştii şi nici reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi nu au putut preciza ce vânau cei doi, întrucât aceştia nu au dat informaţii în acest sens.

În Pădurea Ceala pot fi vânate, în sezon, mai multe specii de animale, între care cerbi, căprioare, mistreţi şi vulpi.