Vânătorii de pokemoni au luat cu asalt Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa

Isteria Pokemon Go a ajuns până în curtea bisericilor. La Constanţa mai mulţi tineri au fost surprinşi în timp ce vânau pokemoni în curtea Catedralei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

RomaniaTV.net
26 iul. 2016, 10:21
Vânătorii de pokemoni au luat cu asalt Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa

Mai mulţi tineri au intrat în curtea Catedralei duminică noapte, pentru a prinde pokemoni.

„Noi avem un paznic acolo care i-a întrebat pe tineri ce caută noaptea acolo și ei s-au simțit puțin deranjați din treaba lor de vânătoare. Nu a fost nici un incident, tinerii au fost puțin nemulțumiți. ei au spus că au intrat pentru că poarta era deschisă, dar noi nu o încuiem nu am de ce, dar acest lucru nu înseamnă că poți să faci ce vrei în curtea bisericii”, a explicat EugenTănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, potivit replicadeconstanta.ro

 Mai mult, preotul Eugen Tănăsescu susţine că datorită faptului că limita dintre real și virtual este foarte subțire, ise poate ajunge şa adevărate dezastre sociale.

„Granița dintre real și virtual s-a subțiat foarte mult ceea ce poate fi periculos, faptul că se creează tulburări sociale, poate provoca încălcări ale legii. Noi îi îndrumăm să nu uite că acesta este un joc și nu trebuie să se lase prinși în mrejele virtualului zăpăcind realul. Într-un fel mulțumim celor care plasează acești pokemoni pentru promovare pentru că i-au adus în zona catedralei, dar, cum am mai spus, preoții nu sunt pokemoni, nu trebuie să fim vânați. Noi îi așteptăm pe tineri să vină pașnici la biserică. Nu este un teren de vânătoare. Vânați virtuți, nu virtualități!”, a mai adăugat preotul Eugen Tănăsescu.

Citeşte şi Isteria Pokemonilor a cuprins toată România