Vanghelie: Mi-a luat 20 ani să înţeleg, n-ai dreptate când ai dreptate, ai dreptate când ai greutate

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat de la tribuna Congresului PSD că se află într-o "perioadă de reevaluare" cu preşedintele partidului, Victor Ponta, dar că din punctul lui de vedere "La momentul de astăzi, Victore eşti corect". Vanghelie a mai spus că i-a luat 20 de ani să înţeleagă că nu ai dreptate când ai dreptate, ci când ai "greutate".

RomaniaTV.net
19 apr. 2013, 17:43
Vanghelie: Mi-a luat 20 ani să înţeleg, n-ai dreptate când ai dreptate, ai dreptate când ai greutate

„M-am speriat, prea multe femei. Şi colegii mi-au spus Mariane, du-te acolo! M-am dus la domnul preşedinte… Ştiţi că poate aţi văzut colaborarea cu domnul preşedinte Victor Ponta. Acum suntem într-o reevaluare. Dânsul mă reevaluează pe mine şi eu încerc să-l reevaluez pe dânsul. Domnule preşedinte, eu pot să vă spun un singur lucru la reevaluarea mea. Reevaluarea dumneavoastră o spuneţi dvs. când doriţi. La momentul de astăzi, Victore eşti corect. Şi îmi doresc să fie aşa şi îmi doresc un singur lucru. Nu am nevoie să mă pun bine cu nimeni, doar cu dvs. pentru că dvs. sunteţi PSD. Dvs. mi-aţi dat încredere şi când m-am certat cu foarte mulţi lideri din acest partid, şi m-am certat cu mulţi”, a declarat Marian Vanghelie.

Vanghelie a vorbit şi despre relaţiile sale cu Ion Iliescu şi Adrian Năstase, afirmând despre fostul premier că este un om de valaore şi că a fost condamnat pe nedrept.

Edilul de la Sectorul 5 a arătat că i-au trebuit 20 de ani de experienţă în PSD ca să-i ceară scuze preşedintelui de onoare al formaţiunii, Ion Iliescu, şi să-i spună: „Domnule preşedinte, aţi avut dreptate şi când n-aveaţi dreptate”.

„Trăim într-o nebuloasă de 20 şi ceva de ani trăim într-o clasă politică care ne-am obişnuit cu toţii că e bine… nu ştiu, să spun că să minţim, că vrăjim, nu mai spun cuvântul ăla al meu mangleală că sună urât. Mi-a făcut domnul preşedinte Năstase. Dar nu e în regulă cum suntem şi cred că ar trebui să dăm un mesaj coerent din partea preşedintelui şi din partea tuturor liderilor din acest partid şi din partea tuturor membrilor că începem odată să ne ţinem de cuvânt cu noi în primul rând ca să putem să fim credibili în faţa populaţiei. Mi-a trebuit 20 de ani de experienţă în acest partid ca să îmi cer scuze faţă de domnul preşedinte Ion Iliescu şi să spun domnu’ preşedinte aţi avut dreptate şi când n-aveaţi dreptate. Poate am greşit când m-am certat cu dvs. şi mi-a trebuit 20 de ani de experienţă ca să înţeleg un lucru: Nu ai dreptate când ai dreptate. Ai dreptate când ai greutate. Aşa e viaţa din păcate în politică„, a spus Vanghelie.

El a mai arătat că i-au trebuit tot 20 de ani ca să înţeleagă şi să spună că îi pare rău că s-a certat cu Adrian Năstase.

„Mi-au trebuit 20 de ani ca să înţeleg şi să spun că îmi pare rău că m-am certat cu Adrian Năstase pentru că eu cred că şi eu am greşit foarte mult. Şi îmi pare rău pentru că îl apreciez foarte mult şi din zi în zi, cu cât capăt experienţă mai multă, îmi dau seama de valoarea lui Adrian Năstase şi mă bucur că cu toţii trebuie să spunem că Adrian Năstase a fost condamnat pe nedrept”, a completat Vanghelie.

El a adăugat că şi-a respectat întotdeauna cuvântul dat, şi faţă de Mircea Geoană, şi faţă de Victor Ponta.

„Am fost cu Mircea Geoană, l-am spijinit pe Mircea Geoană, îl respect pe Mircea Geaonă. Este un om valoros, trebuie să facă parte din această echipă. Toţi trebuie să ne comportăm cu demnitate, nu să ne păcălim între noi. Da, am fost cu Mircea Geaonă şi am spus la Congres că nu votez cu Victor Ponta. Dar când îi voi spune lui Victor Ponta că fac un lucru, aşa am să-l fac. Asta trebuie să fie de apreciat”, a mai spus Vanghelie, arătând că a avut momente când nu s-a mai regăsit în PSD.