Vântul a făcut prăpăd în Prahova. Imaginile dezastrului

Vântul a făcut prăpăd în mai multe localităţi din Prahova. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini, un grup de copii rămânând blocat la cota 1400 de la Sinaia din cauza drumului blocat     

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 14:43
Vântul a făcut prăpăd în Prahova. Imaginile dezastrului

La Sinaia 35 de copii şi 5 adulţi, cazați la un hotel de la cota 1400, au rămas blocaţi din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, blocând drumul.

Potrivit ISU Prahova, pentru a ajunge la hotel, pompierii împreuna cu pădurarii, serviciul voluntar al localitatii și serviciul salvamont au acţionat pentru degajarea a 30 de copaci cazuti pe carosabil. Intr-un final, drumul către cota a fost deblocat, însă doar 4 adulti și 2 copii vor sa coboare. Ceilalți mai au cazare acolo și vor rămâne, potrivit prahovanews.ro.  

Citeşte şi Haos după ninsorile viscolite în România: drumuri închise, copaci căzuţi, trenuri anulate şi şcoli închise

Viscolul a făcut prăpăd şi în localitatea Cheia. Aproximativ 100 de arbori au fost doborâți de vânt, unii dintre copaci fiind smulși din rădăcini. Angajații de la Direcția Silvică Prahova lucrează, de mai multe ore, la degajarea buștenilor, alături de jandarmi, pompieri sau polițiști.

 

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteo cod galben de ninsori viscolite. Potrivit meteorologilor, ninsorile şi viscolul pun stăpânire pe România până în weekend. De asemenea, este în vigoare o avertizare cod portocaliu de tip nowcasting de ninsori viscolite.


loading...