Vântul face ravagii în România. Femeia rănită după ce bucăţi de tencuială au căzut peste ea, acoperişuri smulse, copaci doborâţi

Vijeliile din ultimele ore fac dezastru în mai multe judeţe din România. La Ploiești, o femeie a fost rănită după ce bucăţi de tencuială s-au desprins din cauza vântului. La Brașov, un bloc a fost decopertat de vijelie, iar la alt bloc o schelă a fost dărămată peste două maşini. La Predeal, calea ferată a fost blocată de copaci doborâți de vânt. Iar la munte viscolește, în timp ce în alte zone din țară a plouat cu grindină. 

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 11:02
Vântul face ravagii în România. Femeia rănită după ce bucăţi de tencuială au căzut peste ea, acoperişuri smulse, copaci doborâţi

Vijelia a lăsat în urmă imagini dezolante în Brașov. Un bloc a fost decopertat de vântul puternic, iar bucățile de tencuială au căzut peste mașini și pe străzi. A fost afectat și acoperișul clădirii. Locatarii au sunat disperați la 112 să ceară ajutorul pompierilor.

La un alt bloc o schelă a fost dărâmată de vânt peste două mașini. Iar alta stătea să cadă. Pompierii au intervenit de urgență pentru a ridica schela căzută care a avariat cele două autoturisme, dar și care bloca o stradă. De asemenea, cea ce-a doua schelă a fost stabilizată pentru a nu provoca și aceasta pagube.

Între Timișul de Sus și Predeal circulația pe calea ferată a fost blocată după ce mai mulți copaci au căzut peste șine. Muncitorii au intervenit de urgență să evacueze copacii rupți.

În Argeș, la munte viscolește, iar vântul bate cu peste 100 de km/h. Turiștii sunt avertizați să nu se aventureze pe munte în aceste condiții.

La Ploieşti, o femeie de 80 de ani s-a ales cu capul spart, după ce bucăți de tencuială s-au desprins din blocul fostelor “Galerii Comerciale” şi au căzut peste ea. Femeia a fost transportată la spital cu traumatism cranio-cerebral minor.

În plus, pompierii au intervenit la Colegiul Mihai Viteazu din Ploieşti, unde un copac a căzut pe gardul unităţii. Pentru îndepărtarea acestuia, preventiv, au fost evacuaţi 28 de elevi dintr-o clasă.

De asemenea, o femeie de 57 de ani din Piatra Neamţ a fost rănită de crengile unui copac care a căzut din cauza vântului. Femeia a fost preluată de un echipaj medical şi transportată la Urgenţă.

COD ROŞU DE VÂNT PUTERNIC ÎN ROMÂNIA

Administraţia Naţională de Meteorologie a menţinut avertizarea Cod roşu de vânt puternic, care vizează zona de munte din 14 judeţe şi a actualizat-o pe cea de Cod portocaliu, aceasta vizând 22 de judeţe, ambele fiind valabile până la ora 18:00.

De asemenea, pe parcursul zilei de luni, tot până la ora 18:00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului în 22 de judeţe, iar de la ora 18:00 până la 23:00 va intra în vigoare o atenţionare Cod galben pentru 21 de judeţe.

Astfel, ANM a emis Cod roşu pentru zona de munte (altitudini de peste 1.500 de metri) a judeţelor Covasna, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Alba, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin, unde vântul va bate cu viteze de peste 140-180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero.