Vanuatu trece la refacerea serviciilor esenţiale distruse de ciclonul Pam. Numărul morţilor a ajuns la 24

Publicat: Marţi, 17 Martie 2015 10:07 // Actualizat: Marţi, 17 Martie 2015 10:07 // Sursa: romaniatv.net

Vanuatu se mobilizează pentru a refacerea serviciilor esențiale distruse de cel mai puternic ciclon din Pacificul de Sud care a devastat la sfârșitul săptămânii trecute micul arhipelag din Oceania întins pe o distanță de aproximativ 800 de kilometri, informează agenția DPA.

Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a confirmat 24 decese în urma ciclonului Pam, iar agențiile de ajutor umanitar au declarat că numărul ar putea crește pe măsură ce vor ajunge în zonele cele mai îndepărtate ale arhipelagului.

Uraganul a lăsat în urma lui o trenă de distrugeri în Vanuatu devastând regiunea cu vânturi de peste 250 kilometri pe ora și ploi abundente care au provocat inundații. Potrivit Națiunilor Unite, au fost înregistrate rafale de vânt de 320 de kilometri pe oră, a relatat luni AFP.

Un purtător de cuvânt al Biroului Național pentru Managementul Dezastrelor (NDMO) a declarat marți că speră ca în capitala Port Vila să fie restabilite în 48 de ore principalele comunicații cu provinciile din partea de nord și de sud a arhipelagului și să fie refăcute serviciile de furnizare a apei și a energiei electrice, informează DPA.

Serviciile medicale de la principalul spital au revenit la normal și se lucrează la degajarea drumurilor din Port Vila, însă cea mai mare parte a infrastructurii a fost distrusă, a precizat purtătorul de cuvânt Mishael Lulu Garae pentru Radio New Zealand.

ONU a menționat ca 3.300 de persoane strămutate au fost adăpostite în 37 de centre de evacuare din două provincii și de pe principala insulă Efate.

Și locuitorii din Insulele Chatham care aparțin Noii Zeelande au fost loviți de vânturi puternice și ploi torențiale provocate de ciclonul Pam care a traversat regiunea. Aceste insule se află la 750 km est de insula neozeelandeză South Island și sunt locuite de aproximativ 600 de rezidenți.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
arhipelagul Vanuatu ciclon arhipelagul Vanuatu ciclonul Pam Vanuatu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mar 12:08
...săptămânii trecute micul arhipelag din Oceania întins pe o distanță de aproximativ 800 de Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
17 mar 10:22
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Vanuatu se mobilizează pentru a refacerea serviciilor esențiale...
17 mar 10:14
...săptămânii trecute micul arhipelag din Oceania întins pe o distanță de aproximativ 800 de Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
17 mar 10:11
...Vanuatu se mobilizează pentru a refacerea serviciilor esențiale distruse de cel mai puternic ciclon din Pacificul de Sud care a … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
1
EUR
4.8738
RON
21 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H