Vânzările Botox cresc, deşi tot mai multe vedete de la Hollywood demonizează produsul-minune

Botox-ul, cea mai comună procedură cosmetică din SUA, este din ce în ce mai criticat de vedetele de la Hollywood, la 10 ani după ce a fost introdus pe piaţă ca produsul minune care te întinereşte cu o singură injecţie.  

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 16:09

Imaginea de „sculpturi de ceară”, feţele imobile şi trăsăturile complet schimbate ale unor vedete ca Nicole Kidman, Bruce Jenner, Renée Zellweger şi chiar Lindsay Lohan, au devenit o anti-reclamă extrem de puternică împotriva folositii injecţiilor cu Botox.

Acum, actorii de la Hollywood îşi exprimă dezacordul faţă de popularul produs de „întinerire”, care promite o faţă mai tânără, fără riduri.

VEZI ŞI Nicole Kidman a renunţat la tratamentul cu botox: Sunt complet naturală

Rachel Weisz a mers atât de departe încât a propus ca tratamentul să fie scos în afara legii în profesia de actor: „Ar trebui să fie interzis pentru actori, ca steroizii pentru sportivi. Actoria înseamnă expresie – de ce ai vrea să elimini expresivitatea”. Kate Winslet a avut o reacţie similară, spunând: „Eu sunt actriță. Nu vreau să îmi îngheț expresia facială”.

La începutul acestui an, Gwyneth Paltrow a recunoscut şi ea că ar fi cochetat cu toxina care sfidează vârsta. Dar, a spus ea într-un interviu, „nu voi face din nou injecţii cu Botox, pentru că arătam ca o nebună. Arătam ca Joan Rivers!”.

VEZI ŞI Gwyneth Paltrow, fără chiloţi, la premiera filmului Iron Man 3

Și Emma Thompson a făcut unele comentarii împotriva Botoxului: „Uită-te la mine, eu sunt un om normal. Eu chiar nu aş face asta. Este de neconceput pentru mine să îţi injectezi corpul cu otrăvuri.”
VEZI ŞI Madonna, DESFIGURATĂ de BOTOX. Şi-a îngrozit fanii la ultimul concert

Și totuși, vânzările sunt mai bune ca niciodată: societatea-mamă a injecţiilor cu Botox, Allergan, va câștiga aproape 2 miliarde dolari în profituri din acest medicament numai în 2013, potrivit NYPost.

Toxina botulinică, sau Botoxul, este o neurotoxină de natură proteică, care acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi. În prezent este folosită în medicină ca medicament relaxant muscular.

În ultimii 10 ani, injectarea toxinei botulinice se practică pentru tratamente estetice, reducerea ridurilor, transpiratiei excesive. Astfel de produse sunt Botox, Aneurin, Dysport, Xeomin. Efectele estetice durează, în general, între 3 și 6 luni.