Vânzările pentru Grecia au EXPLODAT vara asta. Vezi preţurile şi ofertele agenţiilor

Că se va reveni la drahmă, că ţara va intra în faliment sau că sunt revolte de stradă nu contează pentru turiştii români care au ales în acest an, mai mult cu 25%, comparativ cu anul trecut, să îşi petreacă concediile în Grecia. Grecii, conştienţi de situaţia în care se află, atrag turiştii cu preţuri bune. De neclintit sunt nemţii care vor ocoli în acest an Grecia. Egiptul nu mai este ce a fost acum câţiva ani, dar mai există români care se încumetă să plece către această destinaţie.

01 iun. 2012, 09:45
Vânzările pentru Grecia au EXPLODAT vara asta. Vezi preţurile şi ofertele agenţiilor

Turiştii români nu se tem de criza socio-economică prin care trece Grecia, dovadă stau vânzările touroperatorilor care au crescut, comparat cu anul trecut. La rândul lor, resorturile greceşti fac treaba pe care o ştiu cel mai bine, adică fac turism.

În luna mai, autocarele Christian Tour au pornit spre Riviera Olimpului, Halkidiki, Thassos şi Corfu şi am avut charter pentru Insula Creta. Din 5 şi 6 iunie avem curse charter ocupate la capacitate maximă pentru Santorini, Corfu, Creta, Rhodos. Şi autocarele sunt pline pentru iunie, iar vânzările pentru Grecia au crescut în acest an cu 20-25% faţă de 2011″, a spus pentru ROMÂNIATV.NET Cristian Pandel, director Christian Tour.

Motivul pentru care vânzările pentru Grecia sunt mai mari este faptul că mulţi dintre români şi-au cumpărat din timp vacanţele. „Un alt motiv pentru care vânzările şi cererea au crescut faţă de anul trecut este pentru că am început cursele charter mult mai devreme„, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET Mircea Vladu, director Prestige Tours.

Englezii îi înlocuiesc pe nemţi

Turoperatorii germani nu vor mai vinde Grecia turiştilor lor ca în anii tracuţi, cunoscut fiind faptul că era destinaţia preferată.

„Anul acesta vor fi mai puţini turişti germani. Aceştia s-au revoltat pe Grecia şi în loc să o susţină în continuare, nu fac decât să agraveze situaţia. În schimb, anul acesta sunt aşteptaţi mai mulţi turişti britanici decât în alţi ani”, a amintit Mircea Valdu.

Agenţiile turistice care nu au înregistrat creşteri în vânzări, nu au nici scăderi. „Vânzările înregistate până în momentul actual pentru Grecia se ridică la nivelul celor realizate în anul 2011 în aceeaşi perioadă. Nu am avut anulări până acum. Mai mult, turiştii care s-au întors din vacanţele petrecute în Grecia se declară multumiţi de condiţiile socio-economice în care şi-au desfăşurat sejurul. În resorturile turistice totul decurge normal”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET Marius Cârlan, director Europa Travel.  Turiştii nu au motive de nelinişte pentru Grecia continentală şi insulară. Doar în Atena sunt manifestări violente.

Grecii atrag cu preţuri mai mici

În unele cazuri, probabil şi datorită reducerilor de preţ, dar şi a faptului că plecările sunt la început de sezon, pachetele turistice sunt mai mici cu aproximativ 35%.

În acest moment avem preţuri foarte bune pentru Corfu. La un hotel de patru stele, tariful pentru plecarea din 4 iunie este de la 299 de euro de persoană (preţ redus de la 469 Euro/pers.), iar pentru plecările din 11 şi 18 iunie ajunge la 399 de euro de persoană. Sunt incluse transportul cu avionul şi şapte nopţi cazare cu all inclusive„, a spus Cristian Pandel. Destinaţiile cele mai solicitate sunt: Corfu, Zakynthhos, Thassos.

Destinaţii binecunoscute

În ultima perioadă, s-au înregistrat creşteri ale numărului de rezervări şi pentru destinaţiile consacrate: Rhodos, Creta sau Riviera Olimpului.

Pentru plecările în Rhodos din 5 şi 12 iunie, tariful este de la 209 euro de persoană. Sunt incluse transportul cu avionul, transferurile, şapte nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, asistenţă turistică, asigurare turistică şi storno. În Creta, tarifele pornesc de la 199 de euro de persoană tot pentru plecările din 5 şi 12 iunie. Sunt incluse transport cu avionul, transferurile, şapte nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei stele şi asistenţă turistică„, a spus directorul Prestige Tours.

De asemenea, există un număr considerabil de rezervări pentru destinaţiile lansate de curând: Skiathos, Kefalonia, Asprovalta, Santorini sau Kos. „Tarifele pornesc de la 399 de lei de persoană, sejur în Kefalonia la hoteluri de două stele. Sunt incluse transportul cu autocarul, şase nopţi de cazare, mic dejun, asistenţă turistică. În Thassos la Hotel Asteria, un sejur costă de la 599 de lei de persoană pentru transport cu autocarul, şase nopţi cazare cu demipensiune şi asistenţă turistică„, informează directorul Europa Travel.

Românii, reticenţi în privinţa Egiptului

Cei mai curajoşi au dat uitării ştirile de la TV cu marile revolte din Egipt şi au plecat pe această destinaţie.

„Am operat curse charter pentru Egipt până la începutul lui mai şi le vom relua la sfârşitul lunii august, pentru că acum temperaturile sunt mult prea ridicate pentru un sejur, se înregistrează peste 40 de grade Celsius. Situaţia din Egipt este cât de cât similară celei din Grecia. Nu sunt afectate zonele turistice”, a amintit Mircea Vladu.

Cei care vor să petreacă totuşi un concediu în Egipt pot opta pentru curse de linie. „Deocamdată, turiştii români sunt reticenţi în ceea ce priveşte vacanţele în Egipt, având în vedere că ştirile din Cairo nu sunt prea îmbucurătoare. În acest moment nu există curse charter, iar cei care doresc totuşi să meargă trebuie să aleagă cursele de linie cu escală în Cairo. Pentru acestea preţurile sunt mai mari cu 40-50% faţă de un bilet la charter. În schimb, sunt tarife foarte bune la cazare care echilibrează preţul unui pachet turistic” , a spus pentru ROMÂNIATV.NET Ciprian Enea, besttourism.ro.