Vaporul morţii a fost tăiat în două. Uimitor, la cinci zile de la scufundare încă mai sunt oi în viaţă pe navă

Nava cu peste 14.000 oi, care s-a scufundat la Năvodari, a fost tăiată în două locuri pentru salvarea animalelor. Uimitor este că încă mai sunt găsite oi vii, la cinci zile de la dezastru. Impresionati de drama oilor în agonie, mai multi iubitori de animale s-au oferit să le cumpere și să le salveze de la tăiere.

28 nov. 2019, 06:19
Vaporul morţii a fost tăiat în două. Uimitor, la cinci zile de la scufundare încă mai sunt oi în viaţă pe navă

Continuă operaţiunile de salvare a animalelor aflate pe nava scufundată duminică, în rada portului Midia. Numai în cursul zilei de miercuri au fost salvate 109 oi, potrivit unui comunicat al asociaţiei „Letea Wild Horses”.

Armatorul navei şi-a dat acordul ca puntea navei să fie tăiată, iar salvatorii au făcut patru găuri care duc spre magaziile vaporului unde sunt animalele.

Citeşte şi Vaporul morţii, salvarea oilor a continuat toată noaptea. „Animalele beau apă de parcă n-ar mai fi văzut aşa ceva”. Imagini dramatice

Am scos toate supraviețuitoarele din acel compartiment separat, în care armatorul dăduse o gaură la prânz, neexistând altă cale de acces. În total, numărul oilor în viață și în siguranță, la această oră, este de 228. Circa 170 au fost salvate doar de când am venit noi, de colegii noștri și de pompieri, ieri și azi (n.r. – marţi şi miercuri). Vom reveni dimineață pentru a ne asigura că nu mai există încăperi de care nu știm și care să poată fi accesate. În caz că mai descoperim vreuna, continuăm operațiunea și mâine„, se arată în comunicat.