Vara asta se poartă TOPLESS. Vezi la ce PERICOLE se expun persoanele care fac plajă pe CANICULĂ

Ca în fiecare an, temperaturile sufocante de pe litoral le fac pe doamnele şi domnişoarele lipsite de inhibiţii să facă plajă cât mai dezgolite. Scopul principal este un bronz uniform, chiar cu preţul punerii în pericol a sănătăţii.

22 iun. 2014, 13:39
Vara asta se poartă TOPLESS. Vezi la ce PERICOLE se expun persoanele care fac plajă pe CANICULĂ

Turiştii care se află pe litoral au mers de la primele ore ale dimineţii pe plajă şi au rămas acolo şi la orele la care soarele este foarte puternic.

Cel mai mare pericol este deshidratarea. La o temperatură atât de mare transpirăm intens şi pierdem săruri. Persoanele care sunt suferinde de hipertensiune suportă cu greu aceste temperaturi ridicate. Aceste persoane trebuie să stea adăpostite în locuri umbroase. Recomandăm consumul de apă. În ceea ce priveşte pielea, arsura solară este riscul principal la o temperatură atât de ridicată”, a declarat, la România TV Mihaela Leventer, medic dermatolog.

Domnişoarele care îşi doresc un bronz superb aleg să facă topless. „Profităm de mare, de soare, nu mai ţinem cont de radiaţii. Folosesc protecţie solară 50+”, a spus o tânără de pe litoral.

Citeşte şi CODUL PORTOCALIU DE CANICULĂ a fost EXTINS. Vezi hărţile

Medicul dermatolog, Dorin Mihalache, a precizat, pentru ROMÂNIATV.NET, că expunerea la soare topless a femeilor „nu ar fi un risc suplimentar”. „Şi bărbaţii se expun topless şi nu au nicio problemă. Practic, asta ţine mai mult de ce ne-am obişnuit noi, adică să ne acoperim sânii din pudoare, nu că ar fi mai sensibili„, a punctat specialistul.

Medicul este de părere că „expunerea la soare, în general, este nocivă”. „Este nocivă, indiferent cum s-ar face. Îmbătrâneşte pielea şi prezintă riscuri de apariţie a leziunilor la nivelul pielii. Mai exact spus, expunerea la ultraviolete, că nu numai soarele este nociv, ci şi expunerea la solar. Ultravioletele produc modificări la nivelul nucleului celulelor epiteliale, la nivelul pielii. Aceste modificări iniţial sunt reversibile cu cât pacientul este mai tânăr, ulterior sunt ireversibile şi produc leziuni la nivelul pielii. Aceste leziuni se manifestă prin pete pigmentare, prin îngroşări ale pielii care pot duce până la apariţia cancerelor de piele. Efectul de expunere la ultraviolete este cumulativ”, a precizat dr. Dorin Mihalache.

Citeşte şi Vrei să te bronzezi la SOLAR? Iată ce SFATURI îţi oferă dermatologii