Vârf de COD PORTOCALIU. Drumurile naţionale ar putea fi închise în judeţele vizate de avertizare

Meteorologii au emis o avertizare de COD PORTOCALIU pentru sudul şi sud-estul ţării. Intrat în vigoare de duminică, de la ora 18.00, codul portocaliu este valabil până miercuri, 8 februarie, la ora 10.00, iar vârful fenomenelor este aşteptat să se producă luni. CNADNR a anunţat că, odată cu intensificarea fenomenelor meteorologice s-ar putea închide TOATE drumurile naţionale din TOATE JUDEŢELE vizate de avertizare.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 07:01
Vârf de COD PORTOCALIU. Drumurile naţionale ar putea fi închise în judeţele vizate de avertizare

UPDATE, ora 12.30 Spre seară există posibilitatea închiderii drumurilor naţionale din următoarele judeţe: Mehedinţi, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Gorj şi Vâlcea. Măsura vine ca urmare a faptului că, aşa cum a informat Administraţia Naţională de Meteorologie în avertizarea meteorologică Cod portocaliu din 5 februarie, viscolul se va extinde spre Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, atingând intensitatea maximă în perioada 6 februarie ora 14:00 – 7 februarie ora 18:00.

Zeci de drumuri naţionale sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului, la fel şi Autostrada A2, de la Bucureşti la Cernavodă.  Şapte judeţe sunt efectiv paralizate din cauza precipitaţiilor şi a vântului puternic, întreaga reţea de drumuri naţionale fiind închisă în urma unei decizii a CNADNR.

În Capitală se circulă cu mare dificultate, indiferent de mijlocul de deplasare ales.

Vârful codului portocaliu sub care se află sudul şi sud-estul ţării este aşteptat să se înregistreze de luni, după ora 14.00, până miercuri.

Peste 2.500 de ŞCOLI au fost ÎNCHISE în toată ţara luni. Ministrul Funeriu a anunţat că şcolile din 11 judeţe şi din Capitală vor fi închise şi marţi şi miercuri.

Toate aeroporturile din ţară sunt deschise, dar se înregistrează întârzieri destul de mari la decolare, din cauza degivrării.

Zeci de trenuri au fost anulate, iar o rută feroviară este închisă complet, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Situaţia va continua în următoarele două zile, dar nu există risc de cod roşu, potrivit meteorologului Romania TV, Silviu Grigore.

Codul portocaliu este valabil în perioada 5 februarie, ora 18.00 – 8 februarie, ora 10.00. În intervalul menţionat va ninge viscolit în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia. În Dobrogea şi estul Munteniei vor mai fi precipitaţii mixte şi se va menţine poleiul. Viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.