Variante şi idei de amenajare şi mobilare a unei bucătării mici

Dacă nu locuieşti într-un bloc nou, construit în ultimii ani, este foarte posibil să ai o bucătărie mai mică decât cea la care ai visat, cazîin care e posibil să fi constatat deja cât de greu este să o amenajezi, mobilezi şi dotezi cu toate cele necesare.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 11:38
Variante şi idei de amenajare şi mobilare a unei bucătării mici

Pana si cei mai exprimentati designeri recunosc ca aceasta sarcina nu este una usoara. Insa pentru ca bucataria este una dintre cele mai importante incaperi ale unei case, trebuie sa depunem toate eforturile pentru a o face confortabila, practica si eficienta, chiar si atunci cand este mica sau foarte mica. Informatiile cuprinse in articolul de astazi iti vor dezvalui o serie de idei utile in amenajarea unei bucatarii mici, precum si o serie de variante de configurare a mobilierului din interiorul acesteia.

Cromatica decorului

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a incepe renovarea si amenajarea unei bucatarii de mici dimensiuni este sa stabilesti paleta cromatica a spatiului. Trebuie sa ai in vedere nu doar finisajele, ci si mobilierul si electrocasnicele pe care urmeaza sa le achizitionezi.

Citeşte şi  8 idei ieftine pentru schimbarea rapidă a imaginii unui living

Presupunand ca nu te deranjeaza suprafata vizibil mica a incaperii, poti lua in calcul inclusiv utilizarea unor culori inchise sau stridente, daca iti plac. In general insa, se recomanda alegerea unor culori cat mai deschise si luminoase – albul fiind prima optiune – pentru crearea iluziei vizuale de marire a spatiului si de sporire a luminozitatii din interiorul acestuia.

Suprafete lucioase, cu aspect de oglinda

Un alt secret la care apeleaza deseori designerii atunci cand au de amenajat un spatiu mic este utilizarea in cantitati mari a suprafetelor lucioase, a sticlei si oglinzilor. Toate acestea au puterea de a creste luminozitatea spatiului in lucru si de a-l face sa para mai mare. 

Citeste mai mult pe Casadex.ro