Varicela la copii: Sfaturi utile pentru îngrijirea copilului bolnav

Varicela la copii - sau vărsatul de vânt, denumire populară - este o boală comună pe care cei mici o fac în special până la vârsta de 12 ani. Periodic aflam de la pediatri că iar este epidemie de varicela în oraş, iar acest lucru este mult mai frecvent iarna şi primăvara.

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 07:25
Varicela la copii: Sfaturi utile pentru îngrijirea copilului bolnav

Când se declanşează varicela la copii, un părinte nu are cum să nu o sesizeze imediat întrucât, in afara simptomelor specifice unei raceli usoare (nasul curge, usoara durere in gat, uneori febra moderata) corpul copilului se umple de pete rosii care il mananca. Simptomele trec de regula fara vreun tratament deosebit, insa varicela este foarte contagioasa, de aceea copilul infectat trebuie sa stea acasa si sa se odihneasca cat mai mult pana cand simptomele dispar.

Citeşte şi DOCTOR MIT: Tot ce trebuie să ştii despre VACCINAREA împotriva BOLILOR COPILĂRIEI

Despre varicela s-au publicat si sunt accesibile foarte multe documentatii. Un parinte care se confrunta cu aceasta afectiune a copilului sau poate afla tot ce este interesat dand o simpla cautare pe Google sau citind carti sau reviste de specialitate.

Citeşte şi Scarlatina la copii: Simptome, cauze, tratament şi prevenire

In acel moment, se confrunta cu zeci de informatii, care mai de care mai importante, care par sa il nauceasca, mai ales ca in casa copilul are simptomele specifice varicelei si parintele e coplesit de propriile-i intrebari cum ar fi: de ce?, cand a luat?, de cand este contagios?, o sa mai faca boala?, dar daca o dam unei cunostinte gravide?, ce doctorii poate lua?, ce sa manance?, etc etc.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.