Variola maimuţei stârneşte panică în lume. OMS convoacă o întâlnire de urgenţă

Variola maimuţei provoacă panică la nivel mondial. Organizaţia Mondială a Sănătăţii se întâlneşte de urgenţă pentru a discute despre noul virus.

20 mai 2022, 20:17
Variola maimuţei stârneşte panică în lume. OMS convoacă o întâlnire de urgenţă
Variola maimuţei provoacă panică în lume

Variola maimuţei stârneşte panică în lume. Epidemiologii din întreaga lume sunt în alertă din cauza unui nou virus. Zece ţări se confruntă deja cu focare de variolă.

Variola maimuţei provoacă panică în lume. Epidemiologii sunt îngroziţi

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a convocat o întâlnire de urgenţă. Vor fi discutate subiecte precum: modalitățile de transmitere a bolii, prevalența acesteia în rândul bărbaților gay și bisexuali, precum și situația vaccinurilor.

Citeşte şi „Variola maimuţei”, boala care face ravagii în Anglia. Ce simptome au bolnavii infectaţi cu virusul care îi sperie pe epidemiologi

Mai multe persoane au fost infectate în SUA, Marea Britanie, Canada, Germania, Spania, Portugalia, Italia, Franța, Suedia și Australia.

Persoanele diagnosticate cu acest tip de variolă au următoarele simptome: febră, dureri de cap şi erupţii cutanate care încep pe faţă şi se răspândesc pe restul corpului.

Dr. Virgil Musta explică ce e bine să faci dacă ai acest nou tip de variolă.

”Este o boală asemănătoare cu variola, dar nu are aceeași gravitate. Apare, de obicei, în Africa. În Europa și în SUA a apărut în cazuri foarte rare. Nu este la fel de contagioasă ca variola, dar la persoanele cu deficiențe imune pot da și forme mai severe de boală. Se manifestă ca un sindrom pseudo-gripal, cu febră, dureri de cap, cu dureri de mușchi, de oase și oboseală extremă.

La câteva zile de la apariția acestor semne, începe să apară o roșeață pe piele, după care evoluează similar cum evoluează leziunile din variola sau cele din varicelă. Deci roșeața se transformă în vezicule care mai apoi se transformă în cruste.

Evoluția este cam de 2- 3 săptămâni și nu are tratament specific. ca prevenție, vaccinul împotriva Variolei previne parțial și pentru această boală. Tratamentul este de vitamine, antiinflamatoare simptomatice s-a constatat că persoanele, chiar dacă fac boala, dacă sunt vaccinate de variolă au forme ușoare de boală”, a precizat medicul Virgil Musta.

Acest virus, care a reuşit deja să provoace panică la nivel mondial, se transmite contact fizic direct și picături în aer și este răspândită în principal în rândul copiilor din Africa.

Variola maimuţei a apărut prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970.

Potrivit informaţiilor de până acum, rata mortalității variază de la 4 la 22%. Cele mai multe decese apar la grupele de vârstă mai mici.

În Marea Britanie au găsit 11 cazuri noi de infecție la om cu variola maimuțelor. 30 de persoane s-au îmbolnăvit în Spania, 23 în Portugalia.

Citeşte şi Variola maimuţei este noul COVID-19. Virusul care îi îngrozeşte pe epidemiologi se extinde în Europa