Varujan Vosganian: Oltchim va intra în insolvenţă

Compania Oltchim Râmnicu Vâlcea va intra în insolvenţă, cererea în acest sens urmând să fie transmisă Tribunalului Vâlcea, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Propunerea în acest sens a fost prezentată Guvernului în şedinţa de miercuri.

23 ian. 2013, 13:44
Varujan Vosganian: Oltchim va intra în insolvenţă

Ministrul a precizat că, la ora 16.00, Consiliul de Administraţie al companiei se va întruni pentru a adopta o decizie în acest sens, potrivit Mediafax. Cererea de intrare în insolvenţă a Oltchim va fi transmisă Tribunalului Vâlcea.

Surse oficiale au declarat marţi seara că premierul Victor Ponta a discutat cu oficialii FMI despre situaţia combinatului Oltchim, iar principala variantă luată în calcul este intrarea companiei în insolvenţă ca soluţie ulterioară pentru privatizarea mai uşoară a societăţii, proces care să presupună şi disponibilizări.

Intrarea în insolvenţă presupune ca Guvernul să se adreseze tribunalului cu o cerere de deschidere a procedurii şi să aştepte decizia judecătorului sindic, au adăugat sursele.

Tot marţi seara, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat că, în opinia sa, ca fost ministru al Economiei, insolvenţa este singura variantă de a viabiliza compania Oltchim, care necesită un proces de restructurare.