Varujan Vosganian, pe lista păgubiţilor de furnizorii de gaze. Ce sumă are de plătit: „Sunt jecmănit cot la cot cu atâția alți cetățeni simpli”

Varujan Vosganian este pe lista păgubiţilor de furnizorii de gaze, după ce s-a trezit că are de plătit sume enorme şi asta pentru lunile de vară, când nu a avut consum mare de gaze. Fostul ministru al Finanţelor spune că a fost jecmănit de distribuitorul de gaze.

18 sept. 2022, 23:41
Varujan Vosganian, pe lista păgubiţilor de furnizorii de gaze. Ce sumă are de plătit: „Sunt jecmănit cot la cot cu atâția alți cetățeni simpli”
Varujan Vosganian, pe lista păgubiţilor de furnizorii de gaze

Varujan Vosganian, pe lista păgubiţilor de furnizorii de gaze. Din ce în ce mai mulţi români se plâng de facturile cu sume foarte mari primite la gaze, pe o perioadă în care gazul se foloseşte la minim sau aproape deloc.

Printre ei se numără şi fostul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, care a făcut o postare pe reţelele de socializare, în care explică cum a fost „jecmnit” de distribuitorii de gaze.

Citeşte şi: Ce depozite de gaze naturale are România pentru la iarnă. Cum stau vecinii din Europa de Est

Varujan Vosganian, pe lista păgubiţilor de furnizorii de gaze

Am aflat că se întocmește o listă onorifică a păgubiților de la facturile de gaze. Vă rog să acceptați și prezența mea pe această listă. Iată și dovezile pe care le aduc în sprijinul solicitării mele: La sfârșitul lunii iulie a.c. am primit o factură de gaze de 4.762 lei (!).

Motivul invocat de firma Premier Energy era acela că s-a făcut o recalculare pe anii 2020 – 2022 (!?!). Ciudat, mai ales că la câteva luni odată cineva din partea firmei venea și-mi citea contoarul, ba chiar îl fotografia cu telefonul, ca o piedică în calea uitării.

Am protestat, dar zadarnic, în domeniul energiei furnizorul are întotdeauna dreptate. Mi s-a spus că mi-au înlocuit contoarul și că la citirea lui a rezultat această diferență pe care, dacă n-o plătesc, o să fiu decuplat de la rețea. Așa că, pentru a nu intra în încurcături și mai mari și sperând că, astfel, scap de belele viitoare, am plătit.

Numai că speranța mea a fost deșartă. Am primit zilele trecute factura pe august. Cică tot estimată. În valoare de 1500 lei (!!!). M-am dus la contoar să văd ce arată.

N-am putut citi nimic, căci ecranul contoarului e mat ca un televizor chior. Și mi-am făcut socoteala că dacă în august, când nu consum gaze, am plătit 1500 de lei, probabil că la iarnă o să plătesc cât o fabrică de sticlă sau o rafinărie.

Nu știu dacă în politică există democrație, dar în energie precis există. Căci, iată, eu , care am fost în mai multe rânduri ministrul energiei, sunt jecmănit cot la cot cu atâția alți cetățeni simpli, dar onorabili, ceea ce arată că în energie nu există privilegii„, este mesajul scris de Varujan Vosganian, pe pagina sa de Facebook.