Vărul primarului din Bilciureşti, acuzat de incendierea casei edilului, a fost arestat

Vărul primarului localităţii dâmboviţene Bilciureşti, suspect în cazul incendierii casei edilului, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de distrugere prin incendiere, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 05:51
Vărul primarului din Bilciureşti, acuzat de incendierea casei edilului, a fost arestat

Bărbatul este vărul primarului localităţii, Simion Eftimie. Decizia arestării preventive a bărbatului, în vârstă de 65 de ani, nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Dâmboviţa de către avocaţii suspectului.

Bărbatul, Constantin Eftimie, nu a recunoscut faptele la audieri, dar anchetatorii spun că deţin probe care îl incriminează.

În urma verificărilor poliţiştii au stabilit că bărbatul a folosit o substanţă inflamabilă pe care a împrăştiat-o în zona grajdurilor, iar focul s-a extind la locuinţa cu parter şi etaj a primarului din Bilciureşti, care nu era acasă în momentul izbucnirii incendiului. La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri şi două ambulanţe, medicii acordând îngrijiri medicale soţiei primarului, care a leşinat. Totodată, doi bărbaţi care s-au rănit în timp ce încercau să ajute la stingerea focului au primit îngrijiri medicale.

Constantin Eftimie este văr al primarului comunei Bilciureşti, având casa în apropierea locuinţei acestuia, iar cei doi se află de mai mult timp în conflict.

Constantin şi Simion Eftimie sunt de mai mult timp în conflict, suspectul fiind implicat, în 1989, în incendierea unui autoturism Aro al actualului primar al comunei Bilciureşti. În ultima perioadă, conflictul dintre cei doi s-a reactivat, după ce ambii au vrut să cumpere acelaşi teren, afirmau surse judiciare.

Comuna Bilciureşti se află la 49 de kilometri de Bucureşti. Primarul Simion Eftimie a fost ales în 2008 şi candidează pentru un nou mandat.