Vasile Astarastoae a demisionat din funcţia de rector al UMF Iaşi

Vasile Astarastoae a demisionat vineri din funcţia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa din Iasi. Anuntul a fost făcut de Astărăstoae intr-o conferinta de presa. Atributiile sale vor fi preluate, pana la organizarea de noi alegeri in cadrul universitatii, de prorectorul Dragos Pieptu.

RomaniaTV.net
06 feb. 2015, 12:30
Vasile Astarastoae a demisionat din funcţia de rector al UMF Iaşi

Vasile Astarastoae va ramane membru in Senatul UMF Iasi si presedintele Colegiului Medicilor din Romania

DNA a dispus inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu in cazul lui Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, institutie implicata in ultima perioada in mai multe cazuri de coruptie si abuz in serviciu.

Dosarul deschis de DNA face referire la refuzul conducerii UMF Iasi de a pune in aplicare decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care, in iulie 2014, se stabilea definitiv ca Vasile Astarastoae a fost in conflict de interese, angajandu-se pe sine si pe fiica sa in mai multe proiecte europene derulate chiar de institutiile pe care le conducea.

Desi Ministerul Educatiei a inceput procedura de demitere a lui Vasile Astarastoae din functia de rector al UMF Iasi, la 8 luni de la decizia celei mai inalte instante judecatoresti din Romania Vasile Astarastoae se afla inca in functia de rector.